Vörösboros bácskai rizseshús

2013-07-31
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Finom bácskai rizseshús vörösborral és savanyúsággal. Valami hihetetlen jót ettünk.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Sertéslapocka
  • 1 szelet Bacon
  • 1 fej Vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • Olívaolaj
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt köménymag
  • pörkölt alap, vagy húsvarázs
  • vörösbor
  • 1 bögre rizs

1. lépés

A húst kis darabokra vágom, a bacont szeletelem, a hagymákat aprítom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára vágom.

2. lépés

Egy edényben kevés olajon megpirítom a bacont, ezen a megdinsztelem a hagymákat, majd rádobom a húst, amikor kifehéredett, ráteszem a paprikát paradicsomot, fűszerezem, a paprikát és borsot nem sajnálva. Kis idő múltán öntök hozzá vizet, morzsolok rá pörkölt alapot, beleöntöm a rizst, megkeverem.

3. lépés

Mielőtt kész öntök hozzá vörösbort, készre főzöm. A végén vágok rá petrezselymet.
Tálaláskor körberakom a savanyúsággal, s szórok rá még paprikát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 519 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kacsás kása farhátból

  • Kolbászos gyuvecs

  • Sajtos rizseshús sütőben sütve

  • Spanyol rizses hús

  • Ludaskása recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    810 kcal
  • Összes Zsír

    25,4 g
  • Koleszterin

    108 mg
  • Szénhidrát

    86,6 g
  • Cukor

    4,8 g
  • Fehérje

    46,9 g