Vörösboros bácskai rizseshús
2013-07-31- Típus: Rizses húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 60 perc
Finom bácskai rizseshús vörösborral és savanyúsággal. Valami hihetetlen jót ettünk.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Sertéslapocka
- 1 szelet Bacon
- 1 fej Vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- Olívaolaj
- petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt köménymag
- pörkölt alap, vagy húsvarázs
- vörösbor
- 1 bögre rizs
1. lépés
A húst kis darabokra vágom, a bacont szeletelem, a hagymákat aprítom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára vágom.
2. lépés
Egy edényben kevés olajon megpirítom a bacont, ezen a megdinsztelem a hagymákat, majd rádobom a húst, amikor kifehéredett, ráteszem a paprikát paradicsomot, fűszerezem, a paprikát és borsot nem sajnálva. Kis idő múltán öntök hozzá vizet, morzsolok rá pörkölt alapot, beleöntöm a rizst, megkeverem.
3. lépés
Mielőtt kész öntök hozzá vörösbort, készre főzöm. A végén vágok rá petrezselymet.
Tálaláskor körberakom a savanyúsággal, s szórok rá még paprikát.
Értékelések
(4.3 / 5)
4 személy értékelt
4 519 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
810 kcal -
Összes Zsír
25,4 g -
Koleszterin
108 mg -
Szénhidrát
86,6 g -
Cukor
4,8 g -
Fehérje
46,9 g