Tojás tejmártásban
2013-07-01- Típus: Töltött tojás receptek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ha valami újat szeretnétek kipróbálni, akkor itt a nagy alkalom. Viszonylag olcsón elkészíthető és durván 1 órán belül kész is.
Ezeket szerezd be:
- 4 db Tojás
- 1 db Zsemle
- 1 dl Tejföl
- Petrezselyem zöldje
- Só
- Bors
- - | | | A tejmártáshoz: | | | -
- 5 evőkanál Liszt
- 6 dkg Vaj
- 1 dl Tejszín
- 3 dl Tej
- 2 Tojássárgája
- 10 dkg reszelt Sajt
- Só
1. lépés
A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk és hosszába kettévágjuk. A sárgáját óvatosan egy kiskanál segítségével kikanalazzuk. A tojássárgáját és a tejbe beáztatott zsemlét szitán áttörjük (ha nincs szita, akkor villával nyomkodjuk össze). Az áttört zsemléhez és a tojássárgához hozzákeverjük a tejfölt, a vajat, finomra vágott petrezselymet, a sót és a borsot. Az elkészült töltelékkel megtöltjük a tojások belsejét.
2. lépés
Lisztből és a vajból világos rántást készítünk, majd felöntjük tejjel és felforraljuk. Amikor langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a tejszínt, a tojássárgáját, sót és a reszelt sajt felét. Előkapunk egy tűzálló tálat, amit vajjal jó alaposan kikenünk. Ezután a mártás egy részét szétfolyatjuk, beletesszük a töltött tojásokat, végül meglocsoljuk a mártás másik felével. A megmaradt reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, plusz még vajjal meglocsoljuk. Sütőben pár perc alatt megsütjük.
Tipp: Friss fehér kenyérrel és vegyes savanyúsággal, csalamádéval isteni!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 706 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
460 kcal -
Összes Zsír
34,6 g -
Koleszterin
346 mg -
Szénhidrát
19,2 g -
Cukor
5,6 g -
Fehérje
18,7 g