Tojás tejmártásban

2013-07-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ha valami újat szeretnétek kipróbálni, akkor itt a nagy alkalom. Viszonylag olcsón elkészíthető és durván 1 órán belül kész is.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db Tojás
  • 1 db Zsemle
  • 1 dl Tejföl
  • Petrezselyem zöldje
  • Bors
  • - | | | A tejmártáshoz: | | | -
  • 5 evőkanál Liszt
  • 6 dkg Vaj
  • 1 dl Tejszín
  • 3 dl Tej
  • 2 Tojássárgája
  • 10 dkg reszelt Sajt

1. lépés

A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk és hosszába kettévágjuk. A sárgáját óvatosan egy kiskanál segítségével kikanalazzuk. A tojássárgáját és a tejbe beáztatott zsemlét szitán áttörjük (ha nincs szita, akkor villával nyomkodjuk össze). Az áttört zsemléhez és a tojássárgához hozzákeverjük a tejfölt, a vajat, finomra vágott petrezselymet, a sót és a borsot. Az elkészült töltelékkel megtöltjük a tojások belsejét.

2. lépés

Lisztből és a vajból világos rántást készítünk, majd felöntjük tejjel és felforraljuk. Amikor langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a tejszínt, a tojássárgáját, sót és a reszelt sajt felét. Előkapunk egy tűzálló tálat, amit vajjal jó alaposan kikenünk. Ezután a mártás egy részét szétfolyatjuk, beletesszük a töltött tojásokat, végül meglocsoljuk a mártás másik felével. A megmaradt reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, plusz még vajjal meglocsoljuk. Sütőben pár perc alatt megsütjük.

Tipp: Friss fehér kenyérrel és vegyes savanyúsággal, csalamádéval isteni!

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 706 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött tojás medvehagymás krumplival

  • Medvehagymás töltött tojás

  • Kéksajttal töltött tojások

  • Libamájkrémmel töltött tojás

  • Kaszinótojás

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    460 kcal
  • Összes Zsír

    34,6 g
  • Koleszterin

    346 mg
  • Szénhidrát

    19,2 g
  • Cukor

    5,6 g
  • Fehérje

    18,7 g