Kéksajttal töltött tojások

2014-03-28
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Készüljünk a Húsvétra a következő finom vendégváró falatkával.

Ezeket szerezd be:

  • 12-14 tojás
  • 20 dkg kéksajt
  • 300 ml tejszín
  • 1 csokor snidling
  • só, bors
  • pirospaprika

1. Lépés

Főzzük keményre a tojásokat (jó sós vízben, így könnyebben le jön a héja), majd hideg vízben lehűtjük. Leszedjük a héját, hosszában kettévágjuk, és egy tálba kaparjuk a sárgáját.

2. Lépés

Villával jól összetörjük, majd hozzáadjuk a kéksajtot. Hozzáaprítjuk a snidlinget, ízlés szerint borsozzuk, sózzuk. (Vigyázz, mert a kéksajt is sós!) Én egy kis pirospaprikát is szoktam bele tenni, hogy szép legyen a színe.

3. Lépés

Tejszínt adagolunk hozzá, hogy szép sima krémet kapjunk. Igény szerint, egy kis botmixerrel át is mehetünk rajta. Habzsákból a tojásokba töltjük a krémet.
Tálaláskor leszórjuk még egy kis snidlinggel, majd mandulával díszítjük.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 560 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött tojás medvehagymás krumplival

  • Medvehagymás töltött tojás

  • Libamájkrémmel töltött tojás

  • Kaszinótojás

  • Tojás tejmártásban

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    447 kcal
  • Zsír

    33.2g
  • Szénhidrát

    6.4g
  • Fehérje

    31.1g
  • Koleszterin

    622mg
  • Cukor

    4.1g