Kéksajttal töltött tojások
2014-03-28- Típus: Töltött tojás receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Készüljünk a Húsvétra a következő finom vendégváró falatkával.
Ezeket szerezd be:
- 12-14 tojás
- 20 dkg kéksajt
- 300 ml tejszín
- 1 csokor snidling
- só, bors
- pirospaprika
1. Lépés
Főzzük keményre a tojásokat (jó sós vízben, így könnyebben le jön a héja), majd hideg vízben lehűtjük. Leszedjük a héját, hosszában kettévágjuk, és egy tálba kaparjuk a sárgáját.
2. Lépés
Villával jól összetörjük, majd hozzáadjuk a kéksajtot. Hozzáaprítjuk a snidlinget, ízlés szerint borsozzuk, sózzuk. (Vigyázz, mert a kéksajt is sós!) Én egy kis pirospaprikát is szoktam bele tenni, hogy szép legyen a színe.
3. Lépés
Tejszínt adagolunk hozzá, hogy szép sima krémet kapjunk. Igény szerint, egy kis botmixerrel át is mehetünk rajta. Habzsákból a tojásokba töltjük a krémet.
Tálaláskor leszórjuk még egy kis snidlinggel, majd mandulával díszítjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 560 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
447 kcal -
Zsír
33.2g -
Szénhidrát
6.4g -
Fehérje
31.1g -
Koleszterin
622mg -
Cukor
4.1g