Töltött tojás medvehagymás krumplival

2014-06-13
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Azért is szeretem a tojást, mert sok földi jóval meg lehet tölteni. Most se tettem másként.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db tojás
  • 1 db paradicsom
  • 2 db krumpli
  • 4 levél medvehagyma
  • 2 db chilipaprika
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 szál petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

A krumplit és a tojást megfőzöm.

2. Lépés

A tojást megpucolom, hosszában kettévágom, a sárgáját kiveszem.

3. Lépés

A krumplit megpucolom, karikákra vágom. A chilit, a petrezselymet és a medvehagymát aprítom. A paradicsom tetejét levágom.

4. Lépés

A tojás sárgáját összetöröm. Hozzáadom a chilit, petrezselymet, a paradicsomot, majonézt, fűszerezem, összekeverem.

5. Lépés

A töltelékkel megtöltöm a tojásokat és a paradicsomot.

6. Lépés

A krumplit sózom, borsozom, hozzáadom a medvehagymát, összekeverem.

7. Lépés

Egy tányérra helyezem a tojásokat, középre a paradicsomot, mellé a krumplit. A paradicsomra nyomok még majonézt.

8. Lépés

Díszítem medvehagymával, s rárakom a paradicsom sapkáját is.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 562 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás töltött tojás

  • Kéksajttal töltött tojások

  • Libamájkrémmel töltött tojás

  • Kaszinótojás

  • Tojás tejmártásban

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    286 kcal
  • Zsír

    9,6 g
  • Koleszterin

    168 mg
  • Szénhidrát

    42,1 g
  • Cukor

    3,6 g
  • Fehérje

    9,6 g