Egyszerű paradicsomos penne

2012-07-18
  • Hány főre: 4-5
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ha nincs kedvünk spagettit készíteni, de még is valamilyen sós tészta ételre vágyunk, akkor ez a paradicsomos vega verzió kiváló, hogy csillapítsuk az éhségünket.

Ezeket szerezd be:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma, apróra vágott
  • 50 dkg koktél paradicsom
  • 2 evőkanál apróra vágott friss oregano
  • 2 evőkanál bazsalikom
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 tk pirospaprika

1. Lépés

Egy nagy teflon serpenyőben melegítsük fel az olajat. Hozzáadjuk a fokhagymát és főzzük, amíg aranyszínű lesz. Hozzáadjuk a felezett koktél paradicsomot, sót, őrölt piros paprikát és a friss fekete borsot, ekkor csökkentsük a hőt alacsonyabbra.

2. Lépés

Lassú tűzön, lefedve 15 percig főzzük. Adjunk hozzá friss oregánót, és főzzük további 15 percig. Főzzünk ki hozzá tetszőleges penne vagy másmilyen tésztát és tálaljuk reszelt sajttal.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 775 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Penne baconnal, spenóttal és mozzarellával

  • Penne baconös-tejfölös szószban

  • Sajtos húsos penne tészta

  • Kagylótészta fokhagymával és chilivel

  • Baconös-fokhagymás penne

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    72,8 kcal
  • Zsír

    2,7 g
  • Fehérje

    0,3 g
  • Szénhidrát

    11,5 g