Tonhal saláta szendvics

2012-04-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Megmondom őszintén, hogy sosem szerettem a tonhalat semmilyen formájában, ez vonatkozik a tonhal salátára és bármilyen olajos halkonzervre, de mivel a párom imádja, ezért néha-néha meg kell lepnem őt egy-két finomsággal, amit a munkahelyére tud magával vinni.

Ezeket szerezd be:

  • 1 tonhal konzerv
  • 30 dkg túró
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 lilahagyma
  • 1 zeller szár
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • citrom leve
  • friss petrezselyem
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • (opcionális - a saláta és a szeletelt paradicsom)
  • Szeletelt kenyér

A szendvics elkészítése: 

Az elkészítése igazán egyszerű, nem kell mást tennünk, mint a hozzávalókat összekevernünk. Nem kell túl keverni, csak annyira, hogy könnyű állaga legyen.

A mennyiség több adagra elég, ha betesszük hűtőbe, akkor több napig eláll egy konyhai edényben vagy ételhordóban. A szendvicsbe tehetünk paradicsomot, vagy friss salátát, ízesíthetjük uborkával vagy főtt tojással.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 979 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fincsi Focaccia recept

  • Kaviáros tojás medvehagymával

  • Túrós puliszka

  • Katicabogaras szendvics

  • Rakott kenyér