Garnélarákos tejszínes spagetti

2013-11-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A bolti, fagyasztott garnélarákokat tejszínesen elkészítettem és spagettivel tálaltam.

Ezeket szerezd be:

  • 300 g Spagetti tészta
  • 1-2 db Vöröshagyma
  • 300 g Garnélarák
  • 300 ml Tejszín
  • Chilipaprika
  • 100 ml Száraz fehérbor
  • 2 evőkanál Majonéz
  • 2-3 gerezd Fokhagyma
  • Olívaolaj
  • Bors
  • Petrezselyem
  • Bazsalikom

1. lépés

A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Az apróra vágott vöröshagymát és a karikákra vágott fokhagymát olajon megdinszteljük.

2. lépés

A megdinsztelt hagymákhoz belekeverjük a garnélarákot és ízlés szerint borssal, chilivel fűszerezzük. Körülbelül 3-4 perc rotyogtatás után, hozzáadjuk a tejszínt, majonézt, majd felöntjük fehérborral. Ezután addig főzzük tovább, amíg be nem sűrűsödik.

3. lépés

Főzés közben apróra szelt petrezselyemmel és bazsalikommal fűszerezzük. Melegen tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.8 / 5)

3.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

15 111 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cukkinis carbonara

  • Tejszínes fehérboros gombás-sonkás rigate

  • Sárgadinnye-uborka krémleves rákkal

  • Rákkal töltött gomba édes chiliszósszal

  • Tejszínes-gombás csirkemelles spagetti medvehagymával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    502 kcal
  • Összes Zsír

    19,2 g
  • Koleszterin

    227 mg
  • Szénhidrát

    50,3 g
  • Cukor

    3,1 g
  • Fehérje

    26,8 g