Garnélarákos tejszínes spagetti
2013-11-02- Típus: Karcsúsító ételek, Rák ételek, Tejszínes tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
A bolti, fagyasztott garnélarákokat tejszínesen elkészítettem és spagettivel tálaltam.
Ezeket szerezd be:
- 300 g Spagetti tészta
- 1-2 db Vöröshagyma
- 300 g Garnélarák
- 300 ml Tejszín
- Chilipaprika
- 100 ml Száraz fehérbor
- 2 evőkanál Majonéz
- 2-3 gerezd Fokhagyma
- Olívaolaj
- Só
- Bors
- Petrezselyem
- Bazsalikom
1. lépés
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Az apróra vágott vöröshagymát és a karikákra vágott fokhagymát olajon megdinszteljük.
2. lépés
A megdinsztelt hagymákhoz belekeverjük a garnélarákot és ízlés szerint borssal, chilivel fűszerezzük. Körülbelül 3-4 perc rotyogtatás után, hozzáadjuk a tejszínt, majonézt, majd felöntjük fehérborral. Ezután addig főzzük tovább, amíg be nem sűrűsödik.
3. lépés
Főzés közben apróra szelt petrezselyemmel és bazsalikommal fűszerezzük. Melegen tálaljuk.
Értékelések
(3.8 / 5)
4 személy értékelt
15 111 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
502 kcal -
Összes Zsír
19,2 g -
Koleszterin
227 mg -
Szénhidrát
50,3 g -
Cukor
3,1 g -
Fehérje
26,8 g