Cukkinis carbonara

2018-02-25
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egyik ismerősömtől kaptam egy cukkinit, és mivel nem akartam hagyományos módon felhasználni, ezért ez a cukkinis carbonara lett belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 400 g makaróni tészta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g cukkini
  • 200 g bacon szalonna
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kis db vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk majoranna
  • 1 kiskanál bors

1. lépés

Egy nagy lábas vizet melegítünk a makaróninak, majd ha felforrt, a tésztát megfőzzük benne.

2. lépés

A hagymát, fokhagymát szeletekre vágjuk, és egy kis olívaolajon megpirítjuk. Amikor ez kész, jöhet hozzá a kockákra / szeletekre vágott bacon, amit éppen csak megkapatunk. Ezután mehet bele a cukkini.

3. lépés

Alacsony hőfokon, fedő alatt egy pici vizet aláöntve pároljuk, így a bacon és a cukkini is egyidőben összesül.

4. lépés

Amikor a cukkini megpuhult, megfűszerezzük (só, bors, majoránna), és felöntjük a tejszínnel. Addig kevergetjük, amíg a szósz besűrűsödik.

5. lépés

A leszűrt tésztát végül összekeverjük a szósszal. Magában, de sajttal leszórva is tálalhatjuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

298 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes fehérboros gombás-sonkás rigate

  • Tejszínes-gombás csirkemelles spagetti medvehagymával

  • Garnélarákos tejszínes spagetti

  • Csirkés-spenótos rakott penne

  • Spenótos-csirkés fusilli

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1553,31 kcal
  • Zsír

    70,08 g
  • Koleszterin

    140 mg
  • Szénhidrát

    165,85 g
  • Cukor

    11,62 g
  • Fehérje

    66,67 g