Csokis-mogyorós sajttorta
2012-11-22- Típus: Sajttorták, Torta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
Mennyei a végeredmény akárhogy is nézzük, mind ízre, mind látványra. Garantáltan elkérik a receptet.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 200 g darált keksz
- 25 g cukor
- 1/4 teáskanál só
- 60 g vaj
- Krémsajtos krém:
- 600 g krémsajt
- 150 g cukor
- 2 tojás
- 1 kiskanál mandula kivonat
- Tetejére:
- 160 g étcsokoládé vagy tortabevonó
- 1 evőkanál vaj
- 4 evőkanál tej
- 100 g zúzótt mogyoró
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A torta „közepéhez” keverjük össze a krémsajtot, a mandulakivonatot és a cukrot, a tojást, majd jól dolgozzuk krémesre.
Az alaphoz:
Egy tálba tegyük az összes hozzávalót, majd kézzel gyúrjuk össze. Nyomkodjuk a kekszes keveréket egy sütőforma aljára. Kanalazzuk a tetejére a krémsajtos keveréket, majd tegyük a sütőbe 30 percre.
2. lépés
Közben előkészítjük a mázat a tetejére: Olvasszuk fel a csokoládét egy evőkanál vajjal és négy evőkanál tejjel.
Amikor a torta elkészült hagyjuk lehűlni. Aztán kenjük meg a tetejét az olvasztott csokoládéval egyenletesen, majd szórjuk meg mogyoróval.
Tegyük hűtőszekrénybe, amíg a csoki megköt a tetején.
Értékelések
(3.7 / 5)
6 személy értékelt
9 315 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
735 kcal -
Zsír
54.7g -
Szénhidrát
49.4g -
Fehérje
14.9g