Csokis-mogyorós sajttorta

2012-11-22
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Mennyei a végeredmény akárhogy is nézzük, mind ízre, mind látványra. Garantáltan elkérik a receptet.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 200 g darált keksz
  • 25 g cukor
  • 1/4 teáskanál só
  • 60 g vaj
  • Krémsajtos krém:
  • 600 g krémsajt
  • 150 g cukor
  • 2 tojás
  • 1 kiskanál mandula kivonat
  • Tetejére:
  • 160 g étcsokoládé vagy tortabevonó
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál tej
  • 100 g zúzótt mogyoró

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A torta “közepéhez” keverjük össze a krémsajtot, a mandulakivonatot és a cukrot, a tojást, majd jól dolgozzuk krémesre.

Az alaphoz:
Egy tálba tegyük az összes hozzávalót, majd kézzel gyúrjuk össze. Nyomkodjuk a kekszes keveréket egy sütőforma aljára. Kanalazzuk a tetejére a krémsajtos keveréket, majd tegyük a sütőbe 30 percre.

2. lépés

Közben előkészítjük a mázat a tetejére: Olvasszuk fel a csokoládét egy evőkanál vajjal és négy evőkanál tejjel.
Amikor a torta elkészült hagyjuk lehűlni. Aztán kenjük meg a tetejét az olvasztott csokoládéval egyenletesen, majd szórjuk meg mogyoróval.

Tegyük hűtőszekrénybe, amíg a csoki megköt a tetején.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

5,811 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • New York cheesecake eperrel

  • Citromos sajttorta recept

  • Villámgyors csokis-mandulás torta

  • Kávés-krémsajtos jégkrémtorta

  • Mézes-joghurtos sajttorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    735 kcal
  • Zsír

    54.7g
  • Szénhidrát

    49.4g
  • Fehérje

    14.9g