Tejszínes fehérboros gombás-sonkás rigate
2015-08-05- Típus: Tejszínes tészták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 45 perc
Olaszos ízvilágú tészta. Én szeretem.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 db nagyobb újhagyma
- 1 db hegyes csípőspaprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 2 szelet füstölt szalonna
- 10 dkg sonka (prágai)
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 15 dkg tészta (conchiglie rigate)
- 5 dkg sajt
1. lépés
Felteszem a tésztavízét forrni, megsózom.
2. lépés
Közben elkészítem a gombás-sonkás szószt. A hagymákat aprítom, a paprikát karikázom, a paradicsomot darabolom, a szalonnát és a sonkát szeletelem.
3. lépés
Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát lesütöm. Rárakom a hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a sonkát, majd a többi hozzávalót, fűszerezem.
4. lépés
A tésztát beteszem a forrásban lévő vízbe. Közben lereszelem a sajtot.
5. lépés
Ha már a gomba csaknem puha, ráöntöm a tejszínt és a bort. Néhány perc után rászedem a tésztát.
6. lépés
Tálaláskor megszórom a sajttal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 505 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1427 kcal -
Zsír
65 g -
Koleszterin
289 mg -
Szénhidrát
123,2 g -
Cukor
15,7 g -
Fehérje
74,2 g