Tejszínes fehérboros gombás-sonkás rigate

2015-08-05
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Olaszos ízvilágú tészta. Én szeretem.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db nagyobb újhagyma
  • 1 db hegyes csípőspaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 10 dkg sonka (prágai)
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 15 dkg tészta (conchiglie rigate)
  • 5 dkg sajt

1. lépés

Felteszem a tésztavízét forrni, megsózom.

2. lépés

Közben elkészítem a gombás-sonkás szószt. A hagymákat aprítom, a paprikát karikázom, a paradicsomot darabolom, a szalonnát és a sonkát szeletelem.

3. lépés

Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát lesütöm. Rárakom a hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a sonkát, majd a többi hozzávalót, fűszerezem.

4. lépés

A tésztát beteszem a forrásban lévő vízbe. Közben lereszelem a sajtot.

5. lépés

Ha már a gomba csaknem puha, ráöntöm a tejszínt és a bort. Néhány perc után rászedem a tésztát.

6. lépés

Tálaláskor megszórom a sajttal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 383 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cukkinis carbonara

  • Tejszínes-gombás csirkemelles spagetti medvehagymával

  • Garnélarákos tejszínes spagetti

  • Csirkés-spenótos rakott penne

  • Spenótos-csirkés fusilli

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1427 kcal
  • Zsír

    65 g
  • Koleszterin

    289 mg
  • Szénhidrát

    123,2 g
  • Cukor

    15,7 g
  • Fehérje

    74,2 g