Rákkal töltött gomba édes chiliszósszal

2014-01-28
Rákkal töltött gomba édes chiliszósszal
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Nagyon szeretem a különleges kulináris ízeket, ezért néha-néha még rákot is veszek, hogy meglepjem a feleségem, na meg magam. :)

Ezeket szerezd be:

  • 3 db óriási csiperkegomba (12 cm)
  • 3 púpozott evőkanál rizs
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 10 dkg rák (édesvízi)
  • 1 db chilipaprika
  • 2 szál petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál chiliszósz (édes)
  • vegeta (ízlés szerint)
  • extraszűz olívaolaj
  • 0.5 db citrom
  • 1 evőkanál ketchup

1. Lépés

A rizst olívaolajon megpörkölöm, majd félig megfőzöm, beteszem egy keverőtálba.

2. Lépés

A hagymákat megdinsztelem, megy a tálba. Hozzáütök egy darab tojást, fűszerezem, beleteszem a karikára vágott chilipaprikát, aprított petrezselymet, összekeverem.

3. Lépés

A gombákat beteszem egy serpenyőbe, meglocsolom citromlével, belekanalazom a tölteléket, ráteszem a rákokat, újra fűszerezem, és ismét meglocsolom a citromlével, s a chiliszósszal.

4. Lépés

Öntök alá és rá olívaolajat és beteszem az előmelegített sütőbe (180 °C fok, hőlégkeverés), s addig sütöm, amíg szépen megpirul.

5. Lépés

Tálaláskor a tányérra rakok egy gombát,meg egy felet, rájuk petrezselyemlevelet, s locsolok a tányérra ketchupot és chiliszószt.

TIPP: Mint mindig – a hasonló étkek esetében – most is vörösborral kísérem le. :)

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

789 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sárgadinnye-uborka krémleves rákkal

    Sárgadinnye-uborka krémleves rákkal

  • Fokhagymás garnélarák

    Fokhagymás garnélarák

  • Brokkolis garnélarák

    Brokkolis garnélarák

  • Bundázott garnélarák

    Bundázott garnélarák

  • Párolt zöldség garnélarákkal

    Párolt zöldség garnélarákkal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    258 kcal
  • Zsír

    10,7 g
  • Koleszterin

    150 mg
  • Szénhidrát

    26,6 g
  • Cukor

    5,8 g
  • Fehérje

    15,2 g