Áfonyás palacsinta recept
2012-04-01- Típus: Desszertek, Palacsinta, Reggeli
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
Azok a jó amerikaiak milyen sok mindent adtak nekünk? A krumplit, a kukoricát, a Coca-colát, a McDonald’s-ot, a KFC-t, a gazdasági válságot és természetesen a hamisítatlan reggeli palacsintájukat! Most egy áfonyás változatot olvashatsz.
Ezeket szerezd be:
- 3 bögre liszt
- 1/2 tk só
- 1/2 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 2 evőkanál cukor
- 2 nagy tojás
- 3 dl tej
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- fekete áfonya
Elkészítés:
1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, só, sütőpor, szódabikarbóna, cukor) egy nagy tálban. Egy külön tálban habverővel a tojást, majd a tejet. Öntsük a nedves hozzávalókat és a száraz hozzávalókat össze és egy fakanállal jól keverjük el. Öntsük hozzá az olvasztott vajat. Ne keverjük túl! A keverék egy kicsit csomós lesz, de ez nem baj. Ne feledjük, az amerikai palacsinták vastagabbak, mint a mi hazai fajtánk, nem kell túl hígra készíteni a tésztát, ezért ha nagyon sűrűnek találjuk, akkor se adjunk hozzá tejet vagy vizet, ahogy itthon szokás. Mossuk meg az áfonyát, majd pottyantsuk bele a tésztába őket. Párszor kavarjuk meg.
2. Vegyünk elő egy nagy serpenyőt és kezdjük el melegíteni közepes hőfokon. Tegyünk olajat a serpenyőbe vagy egy kevés vajjal kenjük meg. Egy merőkanál vegyünk ki annyi tésztát, amekkora palacsintákat szeretnénk és helyezzük a serpenyő közepére. Ne egyengessük el, hanem hagyjuk hogy szétfolyjon. Amikor a tészta elkezd buborékozni (kb. 2-3 perc), akkor egy fém spatula segítségével megfordítsuk őket. Egy perc múlva már a másik oldala is kész lesz, akkor jó, ha sötétebb arany vagy aranybarna a színe. Ne feledjük el, hogy a sütési idő a másik oldalon mindössze körülbelül fele olyan hosszú, mint az első oldalon. Én minden egyes újabb palacsintánál szoktam egy kis olajat tenni a serpenyőbe, hogy biztosan ne égjen le, még ha jó minőségű serpenyőről van szó, akkor is történhetnek balesetek.
A palacsintákat még melegen, lekvárral, juharsziruppal vagy csak simán tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
4 714 megtekintés