Fehérboros, tejszínes karalábélevél leves parasztkolbásszal
2013-07-04- Típus: Karalábéleves receptek, Zöldséglevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Nem mindennapi leves készül most a konyhámban.
Ezeket szerezd be:
- 10 db karalábé levél
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 levél medvehagyma
- 1 db nagyobb krumpli
- parasztkolbász
- szalonnabőr
- petrezselyem
- 1 főzőtejszín
- fehérbor
- só, őrölt fekete bors
- 1 db szárnyashús-leves kocka
- olívaolaj
1. lépés
A hagymát, fokhagymát, a petrezselymet aprítom, a karalábé levelet, medvehagymát felvágom, a krumplit kockára vágom, a kolbászt karikázom.
Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymát, a karalábé szárakat és a krumplit, fűszerezem, felengedem vízzel, belemorzsolom a húsleveskockát, beleteszem a szalonnabőrt. Főzöm.
2. lépés
Félidőben hozzáteszem a leveleket. Amikor már majdnem kész, beleteszem a kolbászt, a petrezselymet, öntök hozzá bort, s keverek bele tejszínt. (A meleg miatt a tejszínt most csak tálaláskor kevertem hozzá.)
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 544 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
470 kcal -
Zsír
21.4g -
Szénhidrát
49.9g -
Fehérje
21.1g