Fehérboros, tejszínes karalábélevél leves parasztkolbásszal

2013-07-04
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Nem mindennapi leves készül most a konyhámban.

Ezeket szerezd be:

  • 10 db karalábé levél
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 levél medvehagyma
  • 1 db nagyobb krumpli
  • parasztkolbász
  • szalonnabőr
  • petrezselyem
  • 1 főzőtejszín
  • fehérbor
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 db szárnyashús-leves kocka
  • olívaolaj

1. lépés

A hagymát, fokhagymát, a petrezselymet aprítom, a karalábé levelet, medvehagymát felvágom, a krumplit kockára vágom, a kolbászt karikázom.
Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymát, a karalábé szárakat és a krumplit, fűszerezem, felengedem vízzel, belemorzsolom a húsleveskockát, beleteszem a szalonnabőrt. Főzöm.

2. lépés

Félidőben hozzáteszem a leveleket. Amikor már majdnem kész, beleteszem a kolbászt, a petrezselymet, öntök hozzá bort, s keverek bele tejszínt. (A meleg miatt a tejszínt most csak tálaláskor kevertem hozzá.)

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 089 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    470 kcal
  • Zsír

    21.4g
  • Szénhidrát

    49.9g
  • Fehérje

    21.1g