Banános-joghurtos muffin
2012-06-17- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Az egyik módja, hogy felhasználjuk a túlérett banánt. Számtalanszor történt úgy, hogy a boltban vagy zöldségesnél vásárolt banán elfelejtődött, bent maradt a spejzban és szépen lassan megbarnult. Az emberek többsége nem szereti a túlérett banánt, pedig nincsen semmi baja, csak megnő a cukortartalma, ezért mások inkább kidobják. Ha velünk is megtörténne ez, akkor inkább készítsünk belőle muffint.
Ezeket szerezd be:
- 2 érett banánt
- 120 g görög joghurt
- 2 tojás
- 120 g cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 150 g liszt
- 1/2 tk fahéj
- 1/2 tk őrölt gyömbér
1. Lépés
Törjük össze a banánt egy villával, keverjük bele a joghurtot és a vaníliát.
2. Lépés
Verjük fel a tojást és keverjük hozzá a cukrot. Hozzáadjuk a joghurtos banánt, majd a szódabikarbónát, a sütőport, a lisztet és a fűszereket.
3. Lépés
Keverjük addig, amíg össze nem áll. Osszuk a tepsibe sorakoztatott muffin papírokba és süssük 175 ° C-on kb. 15 percig.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
5 465 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
364 kcal -
Összes zsír
3,1 g -
Szénhidrát
75,5 g -
Fehérje
9 g