Banános-joghurtos muffin

2012-06-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Az egyik módja, hogy felhasználjuk a túlérett banánt. Számtalanszor történt úgy, hogy a boltban vagy zöldségesnél vásárolt banán elfelejtődött, bent maradt a spejzban és szépen lassan megbarnult. Az emberek többsége nem szereti a túlérett banánt, pedig nincsen semmi baja, csak megnő a cukortartalma, ezért mások inkább kidobják. Ha velünk is megtörténne ez, akkor inkább készítsünk belőle muffint.

Ezeket szerezd be:

  • 2 érett banánt
  • 120 g görög joghurt
  • 2 tojás
  • 120 g cukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 150 g liszt
  • 1/2 tk fahéj
  • 1/2 tk őrölt gyömbér

1. Lépés

Törjük össze a banánt egy villával, keverjük bele a joghurtot és a vaníliát.

2. Lépés

Verjük fel a tojást és keverjük hozzá a cukrot. Hozzáadjuk a joghurtos banánt, majd a szódabikarbónát, a sütőport, a lisztet és a fűszereket.

3. Lépés

Keverjük addig, amíg össze nem áll. Osszuk a tepsibe sorakoztatott muffin papírokba és süssük 175 ° C-on kb. 15 percig.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 371 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

  • Csokoládés-málnás muffin

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    364 kcal
  • Összes zsír

    3,1 g
  • Szénhidrát

    75,5 g
  • Fehérje

    9 g