Karfiolleves cérnametélttel, füstölt kolbásszal

2013-10-22
Karfiolleves cérnametélttel, füstölt kolbásszal
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Variáltam egy keveset az eddigi karfiolleveseken.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 2 szál sárgarépa
  • 5 szál zellerlevél
  • 5 szál petrezselyemlevél
  • só, bors
  • 1 db erőleveskocka
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 pohár liszt
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 marék cérnametélt

1. Lépés

A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, a répát megpucolom, az egyiket csíkokra, a másikat karikára vágom, két petrezselyem levelet félreteszek. A zöldségeket egy fazékba teszem. Felöntöm vízzel, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát. Főzöm.

2. Lépés

Közben felteszem a tésztát főni, karikára vágom a kolbászt, s elkészítem a rántást..
Amikor a leves megfőtt, belekeverem a rántást, hozzáadom a kolbászt. Tálaláskor merek a tányérba levest, rakok a tésztából is, s teszek rá chilit és petrezselyemlevelet.

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

812 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Karfiolleves tejföllel és fehérborral

    Karfiolleves tejföllel és fehérborral

  • Egyszerű karfiolleves

    Egyszerű karfiolleves

  • Karfiolleves csipetkével, tejfölösen

    Karfiolleves csipetkével, tejfölösen

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    205 kcal
  • Zsír

    11g
  • Szénhidrát

    19.1g
  • Fehérje

    8.3g