Vargabéles recept
2012-09-07- Típus: Vargabéles
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Következő receptünket is nagyon sokan ismerhetik, hiszen szintén egy magyar receptről van szó, amit biztosan mindenki szeretni fog.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg finommetélt
- 4 tojás
- 5 evőkanál Cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kg túró
- 1 csipet só
- mazsola (opcionális)
- 1 citrom leve és héja
- 6 réteslap
- 1 ek búzadara
- 3-4 ek vaj
- zsemlemorzsa
- 1 nagy pohár tejföl
- Tetejére:
- 1 nagy pohár tejföl
- porcukor
- 2 ek olvasztott vaj
1. lépés
Tegyünk fel forrni 3 l enyhén sós vizet és főzzük meg benne a finommetéltet, majd szűrjük le. Válasszuk szét a tojások sárgáját, azt keverjük el 4 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, tegyük bele a túrót, igény szerint mazsolát, a tejfölt és a búzadarát is keverjük bele. Belereszeljük egy citrom héját, nyomunk bele egy kis citromlevet, majd összekeverjük. Ha nem lenne elég édes, akkor tehetünk még bele cukrot. A tésztát is keverjük hozzá.
2. lépés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Verjük a tojásfehérjéket kemény habbá, majd a legvégén forgassuk bele a maradék cukrot. Keverjük össze a túrós keverékkel a habot, finom mozdulatokkal, majd legvégül a metélt is jöhet bele. Vegyünk elő egy tepsit vagy hőálló formát, amit kivajazunk, morzsával megszórjuk, az aljára 3 réteslapot simítunk. A tölteléket kanalazzuk bele a formába, majd réteslappal fedjük. A tetejét hintsük meg morzsával. A legfelső réteget kenjük meg a tejfölös keverékkel.
3. lépés
Tegyük sütőbe és olyan 40-50 percig süssük, a felszeletelés előtt pihentessük 16 percet, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
fotó: ottisfoz
Értékelések
(4.3 / 5)
6 személy értékelt
14 989 megtekintés