Dinnyegombócos tálka

2013-02-19
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

A dinnyeszezon eljövetelével a dinnyékből finom csemegét készítek. Bár van benne alkohol, de pont ez adja meg azt a fantasztikus érzést, amit várunk ettől a recepttől.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Görögdinnye
  • 1 db kisebb Sárgadinnye
  • 0,5 dl Malibu fehér rum (kókuszos)

1. lépés

A kimagozott sárgadinnye és a görögdinnye belsejéből egy karalábévájó vagy egy kisebb kanál segítségével gömböcskéket vájunk ki.

2. lépés

A gömböket beletesszük egy tálba, leöntjük rummal, óvatosan átkeverjük, majd körülbelül 1 órára betesszük a hűtőbe. Tálalásnál mentalevéllel díszítjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 513 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Dinnyés görög saláta fetával és olívabogyóval

  • Dinnyesaláta sonkával

  • Mentás görögdinnye-saláta sonkával és mozzarellával

  • Vodkás görögdinnye-saláta mozzarellával

  • Vodkás szilva és ribizli kehelyben

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    210 kcal
  • Összes Zsír

    0,7 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    41,6 g
  • Cukor

    35,8 g
  • Fehérje

    2,9 g