Sült lazac spárgával, borsóval, spenóttal és dióval

2017-06-22
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A lazac és a spárga nagy kedvenc. A spenótfőzeléket sohasem szerettem, de párolva az egész leveleket szívesen megeszem. A Swissair kedveltette meg velem, mint ahogy a Camparit pezsgővel is.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg Lazac
  • 3 db Fehér spárga
  • 1 ek Zöldborsó
  • 1 csokor Spenót
  • 1 közepes db Paradicsom
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors
  • 1 ek Olívaolaj
  • 0.5 marék Dió

1. lépés

A lazacot sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, s beteszem a hűtőbe. A spárgát és a borsót megfőzöm.

2. lépés

A paradicsomot kevés olajon megsütöm, majd beleteszem a lazacot, végül a spárgát.

3. lépés

A spenótot a lazac zsírjában rövid ideig megpárolom, rászórom az aprított fokhagymát, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal.

4. lépés

Tálalok. A tányérra helyezem a lazacot és a zöldségeket. Szórok rá diót.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

209 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval

  • Füstölt lazac mézdinnyével

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Sonkás lazacszelet

  • Fehérboros lazac

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    423,1 kcal
  • Zsír

    34 g
  • Koleszterin

    33 mg
  • Szénhidrát

    10,5 g
  • Cukor

    2,7 g
  • Fehérje

    25,5 g