Sült lazac spárgával, borsóval, spenóttal és dióval
2017-06-22- Típus: Lazacreceptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 35 perc
A lazac és a spárga nagy kedvenc. A spenótfőzeléket sohasem szerettem, de párolva az egész leveleket szívesen megeszem. A Swissair kedveltette meg velem, mint ahogy a Camparit pezsgővel is.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg Lazac
- 3 db Fehér spárga
- 1 ek Zöldborsó
- 1 csokor Spenót
- 1 közepes db Paradicsom
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 tk Só
- 1 tk Bors
- 1 ek Olívaolaj
- 0.5 marék Dió
1. lépés
A lazacot sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, s beteszem a hűtőbe. A spárgát és a borsót megfőzöm.
2. lépés
A paradicsomot kevés olajon megsütöm, majd beleteszem a lazacot, végül a spárgát.
3. lépés
A spenótot a lazac zsírjában rövid ideig megpárolom, rászórom az aprított fokhagymát, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal.
4. lépés
Tálalok. A tányérra helyezem a lazacot és a zöldségeket. Szórok rá diót.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 125 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
423,1 kcal -
Zsír
34 g -
Koleszterin
33 mg -
Szénhidrát
10,5 g -
Cukor
2,7 g -
Fehérje
25,5 g