Választott hozzávaló: Vörösbor
Sörrel sült malac sütőtökkel és lilakáposztával
Sörrel sült malacot ettem, párolt sütőtökkel és finom vörösboros lila káposztával. Fejedelmi volt.
TovábbVörösboros sertéspörkölt nokedlivel
A családom sertéspörköltre éhezett, ezért nem hagyhattam annyiban. Jó kis vörösborral bolondítottam és nokedlit szaggattam mellé.
TovábbPeperonata spaghetti/lecsó spagettivel
Ez egy olasz lecsó. A színhatás kedvéért zöld, sárga, narancssárga és piros paprikákat válogattam össze. Vannak olyan elemei, melyek a ...
TovábbVörösboros, paradicsomos, chilis töltöttkáposzta
Az ételt szabolcsinak tartják, nevezik cigány töltött káposztának is, de ismert az ukrán konyhában is.
TovábbVörösboros-tejfölös bableves füstölt tarjával
Vörösboros-tejfölös bableves füstölt tarjával, csípős kolbásszal, csipetkével. Imádjuk.
TovábbSült kacsacomb gombás rizzsel
Ez elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri. Szinglinek talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás ...
TovábbVörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel
Finomfőzeléket készítettem, mellé pedig vörösboros paprikás csirkét ettem. Csak ajánlani tudom!
TovábbVörösboros ratatouille (francia lecsó) grillezett kolbásszal
Bár a ratatouille-t hívják mediterrán, vagy francia lecsónak is, de azért lényegesen különbözik a mi lecsónktól.
TovábbVörösboros sült tarja petrezselymes újkrumplival
Sült tarja, hozzá egy kis vörösbor, mellé petrezselymes újkrumpli.
TovábbVörösboros resztelt csirkemáj rizi-bizivel, csalamádéval
Vörösboros resztelt csirkemáj rizi-bizivel, csalamádéval. Ha szereted a májat, ez biztos ízleni fog.
TovábbForralt bor/Glühwein
Ma este állítólag jön a hidegfront. Jó lesz felkészülni rá. A paprikán és borson biztos többen is csodálkoznak, de nekem ...
TovábbVörösboros mazsolás görögdinnye leves füstölt sajtos, pirított mogyorós toasttal
Forró nyári napokra következzék egy izgalmas leves, ami elsőre szokatlan lehet, pedig nem az! A mazsolát rumba áztatom, a citromhéját ...
Tovább