Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel
2013-09-26- Típus: Csirkepörkölt
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 60 perc
Finomfőzeléket készítettem, mellé pedig vörösboros paprikás csirkét ettem. Csak ajánlani tudom!
Ezeket szerezd be:
- 4 db felső csirkecomb
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 2 db chilipaprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- olívaolaj
- vörösbor
- mirelit zöldborsó
- 2 szál sárgarépa
- 1/2 karalábé
- petrezselyemzöld
- vaj
- liszt
- tej
1. lépés
A hagymát, fokhagymát aprítom, a paprikát, chilit, paradicsomot darabolom, a sárgarépát karikára, a karalábét kis kockára vágom.
2. lépés
Egy serpenyőben a hagymákat, paprikákat és a paradicsomot kevés olajon dinsztelem, ráteszem a csirkét, majd öntök rá kevés vizet, fűszerezem, s fedő alatt párolom. Időnként meglocsolom, öntök hozzá vörösbort. Leveszem a fedőt, s készre sütöm.
3. lépés
Közben egy másik edényben a zöldségeket kevés vajon dinsztelem, szórok rá lisztet, majd fűszerezem, öntök rá kevés vizet, s megfőzöm. Öntök hozzá kevés tejet.
4. lépés
Tálaláskor a tányérra teszek kör alakban a főzelékből, középre helyezek egy csirkecombot, rá egy chili paprikát. Aki akar, tehet a paprikás csirkéhez még tejfölt. Miután a finomfőzelék tejjel készült, én ezt nem tartottam szükségesnek. Persze, ha a csirkét nokedlivel tálaltam volna, biztos tejföl is került volna a csirkére.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 566 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
597 kcal -
Összes Zsír
23,4 g -
Koleszterin
163 mg -
Szénhidrát
26,5 g -
Cukor
7,2 g -
Fehérje
61,8 g