Sült kacsacomb gombás rizzsel

2013-10-14
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ez elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri. Szinglinek talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás köszöneteket lehet bezsebelni vele.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db kacsacomb
  • 10 dkg rizs
  • 2 db csiperkegomba
  • 4 nagyobb újkrumpli
  • 1 db répa
  • 1 kicsi lilakáposzta fele
  • 4 szál kakukkfű
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl vörösbor
  • só, bors
  • olaj
  • köménymag
  • ecet

1. lépés

A combokat sózom, megszórom borssal, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe egy napra. A rizst beáztatom.

2. lépés

Másnap a combokat kevés olajon felteszem sülni. A krumplikat megkapirgálom, a káposztát lereszelem, a gombát felvágom, a répát nagyobb darabokra vágom.

3. lépés

A rizst és a krumplit felteszem főni (természetesen külön edényben). Egy serpenyőben olajon a köményt megpirítom, majd rádobom a hagymát, megdinsztelem, ráteszem a káposztát is, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, vörösbort, tovább dinsztelem.

4. lépés

A krumplit, a répát és a gombát kevés olajon megsütöm, majd mindent szépen a tányérra rendezek.

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,397 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült kacsacomb vöröskáposztával és almával

  • Sült kacsacomb újkrumplival és fehérkáposztával

  • Sült kacsacomb hagymás krumplipürével

  • Narancsos kacsacomb

  • Sült kacsacomb és libamáj zöldségekkel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    743 kcal
  • Zsir

    5.4g
  • Szénhidrát

    130.3g
  • Fehérje

    36.1g