Paradicsomleves húsgombóccal
2013-01-05- Típus: Paradicsomlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A paradicsomleves az egyik kedvencem, amit itthon is sokat készítek, mert nagyon gyorsan elkészül. Ezzel az egyszerű gombóccal pedig jól kiegészíti.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg pulykamell
- 2 kis fej hagyma
- 3 evőkanál gríz
- 1 tojás
- só, bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- Leveshez:
- 2 dl víz
- 1 nagy hagyma
- 1 nagy zeller
- 2 evőkanál liszt + 2 evőkanál olaj a rántáshoz
- 7 dl paradicsomlé
1. lépés
A pulykamellet megtisztítjuk, a hagymát nagyon apróra vágjuk a fokhagymával együtt, majd ledaráljuk. Hozzáadjuk egy tálban a grízzel, a sóval, a borssal, a tojással, majd a kezünkkel összekeverjük. Kis gombócokat alakítunk a húsból.
2. lépés
Felteszünk kb 1 liter enyhén sós vizet főni, majd megvárjuk míg felforr, utána 20 perc alatt megfőzzük benne a gombócokat. Egy kis lábasban lisztből és olajból világos rántást készítünk, majd felöntjük vízzel és a paradicsomlével. Csomómentesre keverjük a rántást.
3. lépés
A leveshez teszünk egy egész vöröshagymát, a zellert, majd még 8-10 percet főni hagyjuk, a legvégén beletesszük a gombócot, majd melegen tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 848 megtekintés