Paradicsomleves húsgombóccal

2013-01-05
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A paradicsomleves az egyik kedvencem, amit itthon is sokat készítek, mert nagyon gyorsan elkészül. Ezzel az egyszerű gombóccal pedig jól kiegészíti.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg pulykamell
  • 2 kis fej hagyma
  • 3 evőkanál gríz
  • 1 tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Leveshez:
  • 2 dl víz
  • 1 nagy hagyma
  • 1 nagy zeller
  • 2 evőkanál liszt + 2 evőkanál olaj a rántáshoz
  • 7 dl paradicsomlé

1. lépés

A pulykamellet megtisztítjuk, a hagymát nagyon apróra vágjuk a fokhagymával együtt, majd ledaráljuk. Hozzáadjuk egy tálban a grízzel, a sóval, a borssal, a tojással, majd a kezünkkel összekeverjük. Kis gombócokat alakítunk a húsból.

2. lépés

Felteszünk kb 1 liter enyhén sós vizet főni, majd megvárjuk míg felforr, utána 20 perc alatt megfőzzük benne a gombócokat. Egy kis lábasban lisztből és olajból világos rántást készítünk, majd felöntjük vízzel és a paradicsomlével. Csomómentesre keverjük a rántást.

3. lépés

A leveshez teszünk egy egész vöröshagymát, a zellert, majd még 8-10 percet főni hagyjuk, a legvégén beletesszük a gombócot, majd melegen tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 848 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Paradicsomleves kuszkusszal

  • Mexikói paradicsomleves

  • Salmorejo

  • Peperonata levesesen gombás tortellinivel

  • Zuppa di pomodoro con tortellini e basalico