Forralt bor/Glühwein

2013-09-02
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 5 perc

Ma este állítólag jön a hidegfront. Jó lesz felkészülni rá.
A paprikán és borson biztos többen is csodálkoznak, de nekem nagyon bevált. Szerintem próbáljátok ki, főleg akik szeretik a csípőset.
A fotóhoz egy német készítmény palackját használtam fel, dekorációként. A Glühwein-ben a felírat szerint fahéj, szegfű, citrom és narancskivonat volt.

Ezeket szerezd be:

  • 2 dl vörösbor/édes Merlot
  • 2 teáskanál kristálycukor
  • 1 teáskanál méz
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • szegfűbors
  • csillagánizs
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • citrom
  • narancs
  • brandy

1. Lépés

A bort egy bögrébe öntöm, beleteszem a cukrot, a mézet és a fűszereket, reszelek bele a citrom és narancs héjából, s facsarok bele levet is. Összekeverem, állni hagyom. Majd mikróban felforrósítom, de nem forralom, hogy a szesz ne illanjon el, s az aromája se gyengüljön, a bögrét díszítem narancshéjjal. Öntök bele egy kevés brandyt.

Természetesen több adagnál lehet egy edényben, tűzhelyen is elkészíteni az italt.

Egészségünkre!

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 242 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Grog brandyvel

  • Vajbor recept

  • Glühwein

  • Ír kávé szerecsendióval

  • Gyömbéres hot toddy

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    310 kcal
  • Zsír

    0.2g
  • Szénhidrát

    41.1g
  • Fehérje

    1.9g