Forralt bor/Glühwein
2013-09-02- Típus: Alkoholos italok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 5 perc
Ma este állítólag jön a hidegfront. Jó lesz felkészülni rá.
A paprikán és borson biztos többen is csodálkoznak, de nekem nagyon bevált. Szerintem próbáljátok ki, főleg akik szeretik a csípőset.
A fotóhoz egy német készítmény palackját használtam fel, dekorációként. A Glühwein-ben a felírat szerint fahéj, szegfű, citrom és narancskivonat volt.
Ezeket szerezd be:
- 2 dl vörösbor/édes Merlot
- 2 teáskanál kristálycukor
- 1 teáskanál méz
- fahéj
- szegfűszeg
- szegfűbors
- csillagánizs
- őrölt pirospaprika
- őrölt fekete bors
- citrom
- narancs
- brandy
1. Lépés
A bort egy bögrébe öntöm, beleteszem a cukrot, a mézet és a fűszereket, reszelek bele a citrom és narancs héjából, s facsarok bele levet is. Összekeverem, állni hagyom. Majd mikróban felforrósítom, de nem forralom, hogy a szesz ne illanjon el, s az aromája se gyengüljön, a bögrét díszítem narancshéjjal. Öntök bele egy kevés brandyt.
Természetesen több adagnál lehet egy edényben, tűzhelyen is elkészíteni az italt.
Egészségünkre!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 242 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
310 kcal -
Zsír
0.2g -
Szénhidrát
41.1g -
Fehérje
1.9g