Vörösboros resztelt csirkemáj rizi-bizivel, csalamádéval

2013-09-18
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ha szereted a májat, ez biztos ízleni fog.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 2 db chili paprika
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 dl vörösbor
  • 10 dkg zöldborsó
  • 20 dkg rizs
  • olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • őrölt csípős pirospaprika
  • csalamádé
  • 2 db chili díszítésnek

1. Lépés

Reggel a rizst kevés olajon megpörkölöm egy edényben, sózom, borsozom, öntök rá vizet, s ázni hagyom
A májat alaposan megmosom, s vízben ázni hagyom. Közben a hagymát aprítom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom.

2. Lépés

A rizshez hozzáadom a borsót, s felteszem főni. A májat leöblítem, kettévágom. Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a májat, majd a paprikákat és a paradicsomot, fűszerezem, s öntök rá vizet, dinsztelem. A vége felé öntök rá vörösbort.

3. Lépés

Tálaláskor szedek a tányérra rizi-bizit, mellé resztelt májat, valamint csalamádét és chilit. Vörösborral fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

619 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Resztelt csirkemáj petrezselymes krumplival

  • Vörösboros resztelt csirkemáj rizzsel

  • Vörösboros resztelt borjúmáj

  • Vörösboros resztelt sertésmáj

  • Vörösboros resztelt sertésmáj petrezselymes krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    785 kcal
  • Zsír

    23g
  • Szénhidrát

    93.4g
  • Fehérje

    39.6g