Vörösboros mazsolás görögdinnye leves füstölt sajtos, pirított mogyorós toasttal

2013-08-08
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Forró nyári napokra következzék egy izgalmas leves, ami elsőre szokatlan lehet, pedig nem az!

Ezeket szerezd be:

  • 1 szelet görögdinnye
  • 2 tk cukor
  • 2 tk méz
  • 1/2 citrom
  • 1 dl vörösbor
  • 5 mentalevél
  • 1 ek mazsola
  • 1 cl rum
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • 1 kk vaníliás cukor
  • Kísérőnek:
  • 2 szelet toast
  • 2 lapka füstölt sajt
  • néhány szem pirított mogyoró

1. Lépés

A mazsolát rumba áztatom, a citromhéját lereszelem, levét kifacsarom.

A behűtött dinnye magnélküli részéből kis golyócskákat vájok, félreteszem. A dinnyét felvagdosom, a magokat eltávolítom, beteszem egy keverőedénybe, s a többi hozzávaló hozzáadásával (a mazsola kivételével) botmixerrel összekeverem. Beteszem a hűtőbe néhány órára.

2. Lépés

Tálaláskor a mogyorót megpirítom, a toastot a füstölt sajttal néhány percig grillezem. A levest egy tálba öntöm, belerakom a félretett dinnyegolyócskákat, szórok rá mazsolát, mogyorót, s díszítem mentacsúccsal. Grillezett sajtos toasttal fogyasztom, melyre szórtam a pirított mogyoróból.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,357 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült kolbászleves sült gombával és krumplival

  • Fehérboros retekleves

  • Tejszínes narancskrémleves

  • Brandy-s gyümölcsleves hidegen

  • Hideg sárgadinnyeleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    304 kcal
  • Zsír

    7.5g
  • Szénhidrát

    36.5g
  • Fehérje

    8g