Ribizlis muffin fehércsokival

2013-06-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Gyerekkoromban sok ribizlit ettem a nagyszüleimnél, náluk tele volt a kert a finom savanykás gyümölccsel. Előszeretettel használom muffinban is.

Ezeket szerezd be:

  • 1 tojás
  • 100g barna cukor
  • 5 evőkanál olaj
  • 250ml ivó joghurt
  • 300g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 tk vanília
  • 100g fehércsoki
  • 200g ribizli
  • marék mandula

1. Lépés

Keverjük össze a tojást a cukorral, olajjal, joghurttal és vaníliával. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. Adjuk hozzá nedves hozzávalókat a lisztes keverékhez.

2. Lépés

A tésztát keverjük csomómentesre. Vegyük elő a muffin formákat, vajazzuk, vagy használjunk papírt. A tésztába utoljára forgassuk a megmosott ribizli szemeket és az apró darabokra tört fehércsokit, majd párszor laza mozdulatokkal keverjük el.

3. Lépés

Töltsük meg a formákat háromnegyedükig, majd a tetejüket szórjuk meg mandulával. Süssük 20 percig 180°C-on.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 981 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

  • Csokoládés-málnás muffin

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    720 kcal
  • Zsír

    31.8g
  • Szénhidrát

    95g
  • Fehérje

    17g