Sörrel sült malac sütőtökkel és lilakáposztával
2013-12-22- Típus: Malacsült receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Sörrel sült malacot ettem, párolt sütőtökkel és finom vörösboros lila káposztával. Fejedelmi volt.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg malachús (bőrös malac)
- 2 szelet füstölt szalonna
- disznózsír
- méz
- 0.5 db kicsi sütőtök
- 0.5 db kicsi lila káposzta
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db alma
- 1 evőkanál cukor
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- köménymag (ízlés szerint)
- 2 db babérlevél
- 1 evőkanál borecet
- 1 dl vörösbor
1. lépés
A malacot beteszem egy serpenyőbe, kevés zsírt teszek alá, bőrét beirdalom, dugok bele fokhagymát és szalonna darabkákat, fűszerezem, locsolok rá sört, melléteszem a sózott, borsozott kockára vágott sütőtököt, beborítom fóliával, és beteszem a sütőbe.
2. lépés
A káposztát legyalulom, a hagymát, fokhagymát, almát aprítom.
3. lépés
Egy serpenyőben a kockára vágott szalonnát kevés zsíron megsütöm, szórok rá köménymagot, rádobom a hagymákat, dinsztelem, megszórom cukorral, karamelizálom. Majd ráteszem az almát és a káposztát, babérlevelet, fűszerezem, locsolok rá borecetet, párolom. Amikor már majdnem kész, locsolok rá vörösbort.
4. lépés
Közben a sütőtököt kiveszem, amikor már megsült, párolódott, a malacot időnként meglocsolom a szafttal, locsolgatok hozzá sört. Ha már puha, leveszem a fóliát, meglocsolom, s a bőrére csorgatok mézet, szép pirosra grillezem.
5. lépés
Tálaláskor vágok egy szelet húst bőröstül, teszek mellé sütőtököt és lila káposztát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 283 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
762 kcal -
Zsír
33,2 g -
Koleszterin
171 mg -
Szénhidrát
54,5 g -
Cukor
28 g -
Fehérje
61,6 g