Összes cikk: Cikkek

Megdöbbentő gasztronómiai Guinness rekordok itthon

Szerző: | 1 komment | Idő: 2012-06-09 | Kategória : Cikkek

Sokszor hallani a médiában különböző Guinness rekordokról. Nincs olyan év, hogy ne lenne valamilyen kísérlet, például az egyszerre csókolódzó párok rekordjáról biztos hallottunk, de más sportrekordoktól is hangos a sajtó. Néhány éve nagy népszerűségnek örvendenek a gasztronómiához kapcsolható rekordok, biztosan hallottunk már egyet-kettőt a Híradóban, most összegyűjtöttük nektek a legmegdöbbentőbb hazai rekordokat....

Tovább

South Beach diéta? Mit kell tudni róla?

Szerző: | 1 komment | Idő: 2012-05-24 | Kategória : Cikkek

Az orvosról Amerikában egyre nagyobb teret hódít a legújabb South Beach (dél parti) diéta. Arthur Agatston szívgyógyász doktor volt az, aki kifejlesztette ezt a fogyókúrás módszert betegeinek, akik egyre fogékonyabbak voltak a szívinfarktusra, cukorbetegségre és elhízásra. A diéta lényege, hogy mozgás és testedzés nélkül is képesek vagyunk magunkról leadni a fölösleges...

Tovább

Hogyan fogyjunk hatékonyan a sok napi teendő mellett?

Szerző: | 0 komment | Idő: 2012-05-23 | Kategória : Cikkek

Számos nő és férfi van abban a helyzetben, hogy a pörgős és zsúfolt életmód, a család, a munka mellett már nem marad ideje a helyes táplálkozásra és inkább a rosszabbik utat, a koplalást választja. Ha kicsit odafigyelünk és okosan osztjuk be az időnket, akkor már minden a kitartásunkon múlik. Íme...

Tovább

A legjobb és legrosszabb piknik ételek

Szerző: | 0 komment | Idő: 2012-05-11 | Kategória : Cikkek

Egy gyönyörű nap, nagyszerű ételek… Ki az, aki nem szeret piknikezni? Itt van egy lista a legjobb és a legrosszabb ételekkel, amit érdemes figyelembe venni, hogy a végén ne legyen hasfájás a piknik berekesztésének az oka. A hármas győzelem ismérve: Egyszerű, finom, és egészséges. Hamburgerek – A rossz Szeretjük a hamburgereket. De lehet, ha figyelembe vesszük a magas kalória-és telített zsír-bombák...

Tovább

Hihetetlen gyors ételek – Japán

Szerző: | 2 hozzászólás | Idő: 2012-05-05 | Kategória : Cikkek

A gyorsuló és rohanó világban egyre elterjedtebbé válnak a gyorsan és könnyen elkészíthető ételek, ezzel is megspórolva nekünk számtalan percet, amit a tűzhely felett rostokolva töltenénk. Bizonyára sokan ismerik a “zacskós” ételeket, leveseket, amik körülbelül 10 perc alatt elkészíthetőek. Nálunk a gyors étel fogalma inkább a fagyasztott, előre sütött vagy...

Tovább

Az egészséges étkezés alappillérei

Szerző: | 0 komment | Idő: 2012-05-03 | Kategória : Cikkek

Amikor vásárolni járunk a szupermarketek polcai hajlamosak minket tévútra terelni, egyik-másik a “természetes”, az “egészséges” és “bio” szlogenekkel próbálja meg rávenni az amúgy is könnyen befolyásolható vásárlót a rossz választásra. Akkor nincs is probléma, ha pontosan tudjuk, hogy ezek a kiírások néha csalnak. De hogyan tudjuk eldönteni, hogy mit szabad...

Tovább

A 10 legjobb fogyasztó étel

Szerző: | 0 komment | Idő: 2012-05-01 | Kategória : Cikkek

Szinte minden nő elhatározza egyszer vagy többször az évben, hogy fogyókúrába kezd. Szerintem nincs olyan nő, aki egyszer legalább ne állt volna úgy a tükör előtt, hogy már nem ment rá régi farmerja vagy a tükör nem mutat olyan képet, mint amit látni szeretne. Ha nem vigyázunk és rendszertelenül étkezünk,...

Tovább

A reggeli valóban fontos?

Szerző: | 0 komment | Idő: 2012-05-01 | Kategória : Cikkek

Amit az édesanyák és tanáraid egész életedben mondogattak neked, később a tudomány is megerősített: a reggeli fontos. A reggeli  felelős, hogy az éjszakai üzemmód után újraindítsa a test metabolikus motorját. A reggeli átugrása következtében testi és szellemi mélypontra kerülhetünk, amit még a rossz táplálékválasztás is fokoz, mikor egy fekete- vagy hosszú...

Tovább

Főzzünk úgy, mint a nagyok! – Tippek tipegőknek

Szerző: | 0 komment | Idő: 2012-04-13 | Kategória : Cikkek

Nem mindenki egyenlő szintről kezdi a főzést, van aki próbálkozik, van aki tanulgat vagy van, aki művel. Következő cikkünkben összeállítottunk pár trükköt, ami segíthet a főzésben. A megfelelő eszközök A főzés, csak akkor járhat jó eredményekkel, ha megfelelő felszerelésünk van hozzá. Ez nem csak a munkánkat rövidítheti meg, de hozzájárul...

Tovább

A főzés leggyakoribb hibái

Szerző: | 0 komment | Idő: 2012-04-13 | Kategória : Cikkek

Minden szakács, kezdő- vagy haladó háziasszony követ el a konyhában bakikat, hiába az ügyesség vagy tapasztalat, olykor-olykor mindenkivel megesik, hogy téved, vagy valami nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk. Hányan voltunk olyanok, akik cukor helyett sót tettünk a süteménybe, vagy fordítva? Tegye fel a kezét, aki keverte már össze a mértékeket...

Tovább

Tészta Kisokos

Szerző: | 0 komment | Idő: 2012-04-12 | Kategória : Cikkek

A tészta régóta kedvelt ételnek számít, pergamen tekercsekről tudjuk, hogy 4000 évvel ezelőtt már Kínában is előszeretettel fogyasztották. No, de Te pontosan tudod, hogy melyik típus, micsoda? Mit mond neked a szó, hogy Lumache vagy Fusilli? És  tudod mi az a Rigatoni? Ha nem is, akkor sincs baj. Íme tésztaválogatásunk:...

Tovább

Te mennyire vagy kávészakértő?

Szerző: | 0 komment | Idő: 2012-04-12 | Kategória : Cikkek

Számtalanszor járhatunk úgy, ha egy kávézóban járunk, hogy nem is tudjuk pontosan, mi szerepel az étlapon vagy a falra szegezve. Természetesen magunk is megtudakolhatjuk a pincértől, miből választhatunk, de ha igazán felkészültnek szeretnénk lenni, akkor nem árt tisztában lenne, mi-micsoda. A nagy kávélexikon Americano: Azoknak akik gyengébben szeretik a kávét,...

Tovább