A reggeli valóban fontos?

Szerző : | 0 komment | Idő: 2012-05-01 | Kategória : Cikkek

Amit az édesanyák és tanáraid egész életedben mondogattak neked, később a tudomány is megerősített: a reggeli fontos.

A reggeli  felelős, hogy az éjszakai üzemmód után újraindítsa a test metabolikus motorját. A reggeli átugrása következtében testi és szellemi mélypontra kerülhetünk, amit még a rossz táplálékválasztás is fokoz, mikor egy fekete- vagy hosszú kávé társaságában elhagyjuk az egyik helyi kávézót. Egy jó, kielégítő reggelivel megerősíthetjük immunrendszerünket, kevésbé leszünk fáradtak és a hétfői nap sem lesz olyan hátborzongatóan rémes egy megfelelő reggeliválasztás után.

 

A modern stresszes életmód egyre inkább rátett arra, hogy kihagyjuk a jól megszokott reggelinket, sőt van hogy ebédelni is csak délután kettő- három óra felé van időnk. A TV tele van olyan reklámokkal, amik rendszerint népszerűsítik egy-egy gyártó müzli vagy reggeli termékeit, de ezekkel is vigyázzunk, ne hogy túlzásokba essünk.

Tudtad azt, hogy egy 100g-os müzliben csaknem 400 kCal van? Figyeljük mindig a csomagolást, hiszen a túl sok cukrot, édesítőszert és ízfokozót tartalmazó müzlik segítenek átesni a ló túloldalára. Jobb, ha teljes kiőrlésű müzlit, vagy natúr zabpelyhet fogyasztunk sok gyümölccsel.

Ideális esetben a reggelink a következőket kell tartalmaznia:  teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöket és / vagy zöldséget, sovány fehérje-és alacsony zsírtartalmú tejtermékeket.

A cél az, hogy ne menjünk el éhgyomorral otthonról, minden reggel szánjunk legalább 15 percet a reggelire, még ha csak egy tál müzlit vagy csak egy gyümölcssalátát fogyasztunk el. Figyeljük meg, mennyivel jobban érezzük majd magunkat, ha a reggeli erős kávé helyet inkább megeszünk egy szép nagy almát!