Brokkolis sonkatekercs

2012-05-26
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A piacon sikerült beszereznem friss brokkolit, otthon pedig volt finom sonka, ezért elhatároztam, hogy készítek valami hidegtálat. A brokkolis sonkatekercsre esett a választásom. Elkészítése sem ördöngös. Fehérjenapon is fogyasztható.

Ezeket szerezd be:

  • 6 szelet Sonka
  • 20 dkg Brokkoli
  • 1 evőkanál Margarin
  • 1 evőkanál Étkezési keményítő
  • 1 dl Tej
  • Bors
  • Őrölt Szerecsendió

1. lépés

A brokkolit kisebb darabokra szedjük. A rózsáit érdemes szétbontani. Ezután sós vízben addig fűzzük, míg jó puha nem lesz. Ha puhára fűztük, akkor villával vagy egyéb eszközzel szétnyomkodjuk.

2. lépés

Előveszünk egy másik edényt, melybe felolvasztjuk a margarint és közben összekeverjük az étkezési keményítővel. Az alapos keverés után felöntjük 1 dl tejjel és sűrű állagra keverjük.

3. lépés

Amikor végeztünk az előző ponttal, akkor ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk és őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Ezután összeöntjük a brokkolival és ismételten jól összekeverjük. Most addig hagyjuk állni, amíg a püré ki nem hűl.

4. lépés

A sonkaszeleteket kiterítjük, megkenjük a krémünkkel (mint a palacsintát), feltekerjük, majd betesszük a hűtőbe vagy valamilyen hideg helyre. Ha kihűlt, akkor fogyaszthatjuk is.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 127 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sonkatekercs

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    238 kcal
  • Összes Zsír

    13,8 g
  • Koleszterin

    48 mg
  • Szénhidrát

    12,7 g
  • Cukor

    2,2 g
  • Fehérje

    17,2 g