Tejszínes zöldborsóleves naranccsal

2013-06-27
  • Hány főre: 2-3
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A következő receptet bent a munkahelyemen ajánlották. Először szokatlannak tűnik, de aztán… nem lehet leállni vele.

Ezeket szerezd be:

  • 400 g zöldborsó
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 4 evőkanál tejszín
  • 125ml narancslé
  • 4 közepes méretű burgonya
  • 500 ml zöldség alaplé
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors

1. Lépés

Tisztítsuk meg és vágjuk szeletekre a hagymát. A sárgarépát, a burgonyát és fehérrépát hámozzuk és vágjuk kisebb részekre.

2. Lépés

Egy lábasban melegítsünk 2 evőkanál olajat, adjuk hozzá a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára. Öntsünk fel a zöldség alaplével, adjuk hozzá a sárgarépát és fehérrépát, majd főzzük körülbelül 10 percig.

3. Lépés

Ezután hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és ezt főzzük puhulásig. Ekkor jön bele a megmosott, lecsepegtetett borsó és főzzük maximum 10 percig.

4. Lépés

Öntsük hozzá a tejszínt és narancslevet, keverjük egy botmixerrel simára, amíg krémes állagú lesz. Még 2-3 percig melegítjük, utána kész is.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 186 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    248 kcal
  • Zsír

    3.3g
  • Szénhidrát

    47.4g
  • Fehérje

    9g