Vörösboros sertéspörkölt nokedlivel és lecsóval
2014-01-23- Típus: Sertéspörkölt
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Sertéspörköltet készítettem vörösborosan, nokedlivel és egy kis lecsós raguval.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg sertéscomb
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 4 db uborka (ecetes)
- 1 dl vörösbor
- chiliszósz (ízlés szerint)
- :: - - Nokedlihez - - ::
- 1-2 db tojás
- 15-20 dkg liszt
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
1. Lépés
A hagymákat aprítom, a húst kockára, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom.
2. Lépés
Egy serpenyőben olajon a hagymát megdinsztelem, rádobom a húst, majd kifehéredés után a zöldségeket is, fűszerezem, öntök hozzá kevés vizet, majd egy idő után vörösbort.
3. Lépés
Közben elkészítem a nokedli tésztáját, forrásban lévő sós vízbe szaggatom.
4. Lépés
A serpenyőből kiveszek két kanálnyi lecsót, majd hozzáteszem a leszűrt nokedlit, összekeverem.
5. Lépés
A tányérra szedek egy adagot, a közepébe mélyített körbe pakolok lecsót, megszórom borssal, paprikával, s locsolok rá chiliszószt. Teszek rá egy chilipaprikát, a tányér szélére pedig kettő uborkát.
Értékelések
(2.5 / 5)
2 személy értékelt
3 010 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
798 kcal -
Zsír
24,7 g -
Koleszterin
82 mg -
Szénhidrát
96,1 g -
Cukor
8,6 g -
Fehérje
44,8 g