Vörösboros sertéspörkölt nokedlivel és lecsóval

2014-01-23
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Sertéspörköltet készítettem vörösborosan, nokedlivel és egy kis lecsós raguval.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 4 db uborka (ecetes)
  • 1 dl vörösbor
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • :: - - Nokedlihez - - ::
  • 1-2 db tojás
  • 15-20 dkg liszt
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)

1. Lépés

A hagymákat aprítom, a húst kockára, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom.

2. Lépés

Egy serpenyőben olajon a hagymát megdinsztelem, rádobom a húst, majd kifehéredés után a zöldségeket is, fűszerezem, öntök hozzá kevés vizet, majd egy idő után vörösbort.

3. Lépés

Közben elkészítem a nokedli tésztáját, forrásban lévő sós vízbe szaggatom.

4. Lépés

A serpenyőből kiveszek két kanálnyi lecsót, majd hozzáteszem a leszűrt nokedlit, összekeverem.

5. Lépés

A tányérra szedek egy adagot, a közepébe mélyített körbe pakolok lecsót, megszórom borssal, paprikával, s locsolok rá chiliszószt. Teszek rá egy chilipaprikát, a tányér szélére pedig kettő uborkát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(2.5 / 5)

2.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,207 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gombás sertéspörkölt rizzsel és párolt káposztával

  • Pipette Rigate borsós sertéspörkölttel

  • Sertéspörkölt gombával

  • Zöldborsós sertéspörkölt nokedlivel

  • Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    798 kcal
  • Zsír

    24,7 g
  • Koleszterin

    82 mg
  • Szénhidrát

    96,1 g
  • Cukor

    8,6 g
  • Fehérje

    44,8 g