Vörösboros paprikás csirkecomb chifferinivel

2014-10-29
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ez a recept a magyar-olasz barátság jegyében született.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes csípőspaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 1 dl vörösbor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 25 dkg tészta (chifferini)

1. Lépés

A zöldségeket aprítom, olajon dinsztelem.

2. Lépés

Majd hozzáadom a csirkecombokat, fűszerezem.

3. Lépés

Rövid ideig együtt párolom, majd öntök rá kevés vizet. Inkább pörkölöm, mint főzöm. A vizet időnként pótlom.

4. Lépés

A tésztát sós vízben felteszem főni. Amikor a hús már megpuhult, öntök rá vörösbort, keverek bele tejfölt, felrottyantom, hozzákeverem a tésztát.

5. Lépés

Tálaláskor teszek rá egy kanál tejfölt, kovászos uborkát, s szórok rá pirospaprikát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 441 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros-paprikás csirkecomb krumplipürével

  • Csirkefarhát- és gombapörkölt pennével

  • Csirkecomb pörkölt lecsóval és rizzsel

  • Csirkefarhát pörkölt krumplival

  • Csirkenyak pörkölt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    622 kcal
  • Zsír

    15,4 g
  • Koleszterin

    137 mg
  • Szénhidrát

    82,9 g
  • Cukor

    6 g
  • Fehérje

    29,1 g