Vörösboros paprikás csirkecomb chifferinivel
2014-10-29- Típus: Csirkepörkölt
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ez a recept a magyar-olasz barátság jegyében született.
Ezeket szerezd be:
- 2 db csirkecomb
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes csípőspaprika
- 1 db chilipaprika
- 2 db paradicsom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 1 dl vörösbor
- 2 evőkanál tejföl
- 25 dkg tészta (chifferini)
1. Lépés
A zöldségeket aprítom, olajon dinsztelem.
2. Lépés
Majd hozzáadom a csirkecombokat, fűszerezem.
3. Lépés
Rövid ideig együtt párolom, majd öntök rá kevés vizet. Inkább pörkölöm, mint főzöm. A vizet időnként pótlom.
4. Lépés
A tésztát sós vízben felteszem főni. Amikor a hús már megpuhult, öntök rá vörösbort, keverek bele tejfölt, felrottyantom, hozzákeverem a tésztát.
5. Lépés
Tálaláskor teszek rá egy kanál tejfölt, kovászos uborkát, s szórok rá pirospaprikát.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 672 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
622 kcal -
Zsír
15,4 g -
Koleszterin
137 mg -
Szénhidrát
82,9 g -
Cukor
6 g -
Fehérje
29,1 g