Csirkefarhát pörkölt krumplival

2014-10-31
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ezt úgy készítem mint a pörköltet: sok hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal, őrölt fekete borssal, pirospaprikával.

Ezeket szerezd be:

  • 3 db csirkefarhát
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 4 db chilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • 0.5 kg újkrumpli
  • étolaj

1. Lépés

Az aprított hagymákat olajon dinsztelem.

2. Lépés

Ráteszem a farhátat, s a zöldségeket, fűszerezem, öntök rá kevés vizet, s lassan pörkölöm. Időnként öntök rá vizet.

3. Lépés

Közben megfőzöm a krumplit.

4. Lépés

Amikor kész, tálalok. A tányérra teszek egy farhátat, mellé krumplit, szaftot és csalamádét. Megszórom borssal. Díszítem chilipaprikával.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 985 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros-paprikás csirkecomb krumplipürével

  • Csirkefarhát- és gombapörkölt pennével

  • Csirkecomb pörkölt lecsóval és rizzsel

  • Vörösboros paprikás csirkecomb chifferinivel

  • Csirkenyak pörkölt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    511 kcal
  • Zsír

    18,2 g
  • Koleszterin

    130 mg
  • Szénhidrát

    39,1 g
  • Cukor

    7,5 g
  • Fehérje

    46,8 g