Csirkefarhát pörkölt krumplival
2014-10-31- Típus: Csirkepörkölt
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ezt úgy készítem mint a pörköltet: sok hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal, őrölt fekete borssal, pirospaprikával.
Ezeket szerezd be:
- 3 db csirkefarhát
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 4 db chilipaprika
- 2 db paradicsom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- 0.5 kg újkrumpli
- étolaj
1. Lépés
Az aprított hagymákat olajon dinsztelem.
2. Lépés
Ráteszem a farhátat, s a zöldségeket, fűszerezem, öntök rá kevés vizet, s lassan pörkölöm. Időnként öntök rá vizet.
3. Lépés
Közben megfőzöm a krumplit.
4. Lépés
Amikor kész, tálalok. A tányérra teszek egy farhátat, mellé krumplit, szaftot és csalamádét. Megszórom borssal. Díszítem chilipaprikával.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 514 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
511 kcal -
Zsír
18,2 g -
Koleszterin
130 mg -
Szénhidrát
39,1 g -
Cukor
7,5 g -
Fehérje
46,8 g