Csirkecomb pörkölt lecsóval és rizzsel

2014-11-18
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Csirkecomb és lecsó: két kedvenc. Isteni, próbáljátok ki!

Ezeket szerezd be:

  • 2 db felső csirkecomb
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db paprika
  • 2 db csípős hegyespaprika
  • 2 db chilipaprika (+ 2 db díszítésnek)
  • 3 db paradicsom
  • 20 dkg rizs
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • olívaolaj

1. Lépés

A rizst előző este beáztatom.

2. Lépés

A hagymákat aprítom, a paprikát karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A csirkét sózom, borsozom.

3. Lépés

A rizst felteszem főni. Amikor megfőtt, fűszerezem, locsolok rá szaftot, összekeverem.

4. Lépés

Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem a hagymát, a felét átteszem egy másik serpenyőbe a lecsónak. A maradékra ráteszem a csirkecombokat, megpirítom, majd hozzáadom a paprika és paradicsom harmadát. Fűszerezem, párolom, majd öntök hozzá egy kevés vizet és lassú tűzön főzöm.

5. Lépés

A másik serpenyőbe beleteszem a megmaradt paprikát és paradicsomot, fűszerezem, megfőzöm.

6. Lépés

Tálaláskor rakok a tányérra egy combot , szedek mellé rizst és lecsót, szórok rá piros paprikát, díszítem egy chilivel, s rakok mellé uborkát.

TIPP: Ecetes uborkát ajánlok mellé!

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 768 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros-paprikás csirkecomb krumplipürével

  • Csirkefarhát- és gombapörkölt pennével

  • Csirkefarhát pörkölt krumplival

  • Vörösboros paprikás csirkecomb chifferinivel

  • Csirkenyak pörkölt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    850 kcal
  • Zsír

    19,9 g
  • Koleszterin

    130 mg
  • Szénhidrát

    112,7 g
  • Cukor

    15,4 g
  • Fehérje

    54,7 g