Csirkecomb pörkölt lecsóval és rizzsel
2014-11-18- Típus: Csirkepörkölt
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Csirkecomb és lecsó: két kedvenc. Isteni, próbáljátok ki!
Ezeket szerezd be:
- 2 db felső csirkecomb
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db paprika
- 2 db csípős hegyespaprika
- 2 db chilipaprika (+ 2 db díszítésnek)
- 3 db paradicsom
- 20 dkg rizs
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- olívaolaj
1. Lépés
A rizst előző este beáztatom.
2. Lépés
A hagymákat aprítom, a paprikát karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A csirkét sózom, borsozom.
3. Lépés
A rizst felteszem főni. Amikor megfőtt, fűszerezem, locsolok rá szaftot, összekeverem.
4. Lépés
Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem a hagymát, a felét átteszem egy másik serpenyőbe a lecsónak. A maradékra ráteszem a csirkecombokat, megpirítom, majd hozzáadom a paprika és paradicsom harmadát. Fűszerezem, párolom, majd öntök hozzá egy kevés vizet és lassú tűzön főzöm.
5. Lépés
A másik serpenyőbe beleteszem a megmaradt paprikát és paradicsomot, fűszerezem, megfőzöm.
6. Lépés
Tálaláskor rakok a tányérra egy combot , szedek mellé rizst és lecsót, szórok rá piros paprikát, díszítem egy chilivel, s rakok mellé uborkát.
TIPP: Ecetes uborkát ajánlok mellé!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 678 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
850 kcal -
Zsír
19,9 g -
Koleszterin
130 mg -
Szénhidrát
112,7 g -
Cukor
15,4 g -
Fehérje
54,7 g