Vörösboros-paprikás csirkecomb krumplipürével

2016-02-05
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ez még Karácsony előtt készült, de csak most jutottam hozzá, hogy megírjam a bejegyzést. Nagyon finomra sikeredett, akár még a karácsonyi asztalon is megállná a helyét.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 db tyúkhúsleveskocka
  • olaj
  • 1 dl vörösbor
  • 4 db burgonya
  • 6 db cseresznyepaprika (ecetbe, olívaolajba eltett)

1. lépés

A combokat sózom borsozom. A krumplit megpucolom, felvágom, sós vízben felteszem főni. A hagymákat aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.

2. lépés

Kevés olajon a combokat mindkét oldalukon megpirítom. Kiveszem, félreteszem.

3. lépés

A zsiradékon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a paprikát, paradicsomot, végül a fokhagymát, fűszerezem.

4. lépés

Visszateszem a combokat, öntök rá egy kevés vizet, rámorzsolom a leveskockát, párolom.

5. lépés

Közben a megfőtt krumplit összetöröm, sózom, borsozom.

6. lépés

Amikor a csirkecombok megpuhultak, öntök rá vörösbort, majd tálalok.

7. lépés

A tányérra teszek egy combot, mellé krumplipürét, locsolok rá szaftot, s rakok a tányér szélére cseresznyepaprikákat.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 307 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csirkefarhát- és gombapörkölt pennével

  • Csirkecomb pörkölt lecsóval és rizzsel

  • Csirkefarhát pörkölt krumplival

  • Vörösboros paprikás csirkecomb chifferinivel

  • Csirkenyak pörkölt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1406 kcal
  • Zsír

    33,7 g
  • Koleszterin

    268 mg
  • Szénhidrát

    153,2 g
  • Cukor

    17,6 g
  • Fehérje

    106 g