Lajcsi szelet
2012-09-29- Típus: Krémes sütemények
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 10
- Előkészítés: 1:20 p
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:50 p
A múlt hétvégi esküvőn, amin voltam, Lajcsi szeletet szintén lehetett csemegézni. Nagyon finom, könnyű krémes süteményről van szó.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 3 evőkanál kakaópor (keserű)
- 15 dkg cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 3 evőkanál tej
- 1 tojás
- 1 evőkanál méz
- Krémhez:
- 1 cs vaníliapuding
- 4 ek cukor
- 3-3 dl tej
- 15 dkg margarin
- 1 evőkanál rum
- 1 csomag puncs pudingpor
1. lépés
Tegyünk el egy lábas vizet forrni, majd gőz felett kezdjük el kikeverni a margarint, a mézet és a tojást, majd a tészta többi hozzávalóit, végül jön bele a liszt. Levesszük a tűzről, majd kicsit pihentetjük, majd jól összegyúrjuk.
2. lépés
A tésztát három egyenlő részre osztjuk és a tepsi hátsó részén megsütjük. A két pudingport külön 3-3 dl tejben megfőzzük a csomagoláson látható utasítás szerint, a puncs ízűbe egy kis rumot teszünk. Keverjük át őket, majd hagyjuk kicsit lehűlni.
3. lépés
Közben a margarint a cukorral kikeverjük, majd két felé választjuk és mind a két pudinggal elkeverjük. Vegyük elő az első lapot, majd kenjük meg a vaníliás krémmel, jöhet rá a második lap, majd arra pedig a puncsos-rumos krém. Ráhelyezzük az utolsó lapot. Hagyjuk pihentetni, ameddig a krémek kicsit összeállnak.
Van, aki csokoládémasszával keni be a tetejét, például a nagymamám, de szerintem simán porcukorral megszórva is nagyon finom.
fotó: dszisza
Értékelések
(4.4 / 5)
16 személy értékelt
19 001 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
515 kcal -
Zsír
28,1 g -
Szénhidrát
56,2 g -
Fehérje
9,3 g