Kolbászos tészta recept
2012-05-25- Típus: Húsos tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-5
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Egy finom tészta recept kolbásszal és parmezánnal.
Ezeket szerezd be:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 szál kolbász
- 1/4 teáskanál pirospaprika
- 3 nagy vöröshagyma kockára vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 nagy paradicsom
- 2 dl tejszín
- 1/4 teáskanál só
- 1 csomag tészta 4-5 főre
- 2 evőkanál aprított petrezselyem
- reszelt parmezán sajt
1. Lépés
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a kolbászt és a pirospaprikát. Főzzük, amíg a kolbász megbarnul, gyakran kevergetve kb. 7 percig.
2. Lépés
Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát a serpenyőbe, és főzzük, amíg a hagyma puha lesz. Hozzáadjuk a paradicsomot, a tejszínt és a sót. Pároljuk, amíg besűrűsödik.
3. Lépés
Főzzük ki a tésztát nagy fazék forró vízben. Mikor kész, szűrjük le és tegyük a serpenyőbe a szószhoz. Keverjük össze pár percig.
Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel és reszelt parmezánnal.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 757 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1 115 kcal -
Összes zsír
72,5 g -
Szénhidrát
81,9 g -
Fehérje
36,9 g