Kolbászos tészta recept

2012-05-25
  • Hány főre: 4-5
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Egy finom tészta recept kolbásszal és parmezánnal.

Ezeket szerezd be:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 szál kolbász
  • 1/4 teáskanál pirospaprika
  • 3 nagy vöröshagyma kockára vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 nagy paradicsom
  • 2 dl tejszín
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 csomag tészta 4-5 főre
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • reszelt parmezán sajt

1. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a kolbászt és a pirospaprikát. Főzzük, amíg a kolbász megbarnul, gyakran kevergetve kb. 7 percig.

2. Lépés

Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát a serpenyőbe, és főzzük, amíg a hagyma puha lesz. Hozzáadjuk a paradicsomot, a tejszínt és a sót. Pároljuk, amíg besűrűsödik.

3. Lépés

Főzzük ki a tésztát nagy fazék forró vízben. Mikor kész, szűrjük le és tegyük a serpenyőbe a szószhoz. Keverjük össze pár percig.
Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel és reszelt parmezánnal.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 269 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fűszeres húsgolyó gombamártással

  • Fusilli kolbászos lecsóval

  • Gombás-tejszínes metélt

  • Olasz tejszínes csirkés tészta

  • Sonkás tészta reszelt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1 115 kcal
  • Összes zsír

    72,5 g
  • Szénhidrát

    81,9 g
  • Fehérje

    36,9 g