Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből
2015-03-17- Típus: Rakott kel receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Szeretem a rakott ételeket, finomak, s viszonylag egyszerű az elkészítésük. A munka zömét a sütő végzi.
Ezeket szerezd be:
- 1 db kisebb kelkáposzta
- 30 dkg darált hús (marha és sertés vegyesen)
- 15 dkg rizs
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 0.5 csokor petrezselyem
- 1 db csípős-hegyes zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 teáskanál csípős paprikakrém
- köménymag (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- szerecsendió (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 2 dl tejföl
- 10 dkg trappista sajt
- só (ízlés szerint)
1. Lépés
A megmosott káposztaleveleket kettévágom, s néhány percre forró vízbe dobom, melybe sót és köménymagot szórtam. A hagymát, a fokhagymát, a chilit, s a petrezselymet aprítom, a paprikát és paradicsomot darabolom. A sajtot lereszelem.
2. Lépés
Egy serpenyőben a hagymát olívaolajon megpirítom, rádobom a fokhagymát, chilipaprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba.
3. Lépés
A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, a paprikakrémet, megszórom a fűszerekkel, összekeverem.
4. Lépés
Egy serpenyőt kivajazok, ráfektetem a kelkáposzta-levelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek rá paprikát és paradicsomot, majd kelkáposzta-levelekkel borítom. Meglocsolom tejföllel, s szórok rá bőven sajtot.
5. Lépés
Előmelegített sütőben, 180 °C fokon 30 percig fóliával letakarva sütöm, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezem.
6. Lépés
Tálalok, díszítem egy chilivel, s egy káposztalevéllel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 660 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
620 kcal -
Zsír
33,7 g -
Koleszterin
93 mg -
Szénhidrát
51,6 g -
Cukor
8,9 g -
Fehérje
29,8 g