Burgonyás rakott káposzta

2014-01-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Finom laktató és olcsó étel. Ráadásul könnyű elkészíteni is.

Ezeket szerezd be:

  • 4-5 darab közepes héjában főzött burgonya
  • 50 deka savanyú káposzta
  • 25 deka főzőkolbász
  • 4 vékony szelet sonka
  • fél liter tejföl
  • 1 fej aprított vöröshagyma
  • 3 gerezd apritott foghagyma
  • fél deci olaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 15 deka reszelt sajt

1. lépés

A megfőtt burgonyának lehúzom a héját, és karikákra szelem. A kolbászt is felkarikázom.
Az olajat felmelegítem, a hagymákat kicsit megfonnyasztom benne, aztán kiszedem az olajból.

2. lépés

A káposztát is kicsit megdinsztelem. A kolbász karikákat a vékony sonkaszeletekkel kicsit megsütöm.

3. lépés

A sütőedényt olajjal kicsit megkenem és morzsával meghintem. A sütőedény aljára teszek a káposztából, erre teszem a hagymákat, amit megpároltam. A hagymára a burgonya karikákat, a kolbász karikákat, sonkaszeleteket teszem, és erre jöhet a tejföl és a reszelt sajt.

4. lépés

Majd ismét káposzta, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét káposztával tejföllel és sajttal zártam.
190 fokon letakarva megsütjük. 10-15 perc után a tetejét leveszem a sütőedénynek és szép pirosra sütöm.

 

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2,253 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből

  • Rakott káposzta darált hússal, tejföllel, sajttal

  • Paradicsomos rakott káposzta

  • Rakott kelkáposzta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    938 kcal
  • Zsir

    65.8g
  • Szénhidrát

    53.8g
  • Fehérje

    35.1g
  • Koleszterin

    152mg
  • Cukor

    5.7g