Tejfölös bableves füstölt karajjal

2016-02-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:0 p
  • Elkészítés: 2:10 p

Itt a tél, jöjjön hát akkor egy finom téli leves.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg füstölt karaj
  • 40 dkg tarkabab
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 0.5 db zellergumó
  • 1 db burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 4 db chilipaprika
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 db füstölt-ízű leveskocka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős paprika (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál köménymag (ízlés szerint)
  • olaj
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tej
  • 1 púpozott kanál liszt (habaráshoz)
  • 1 dl tejföl

1. lépés

A babot és a feldarabolt karajt előző nap beáztatom.

2. lépés

Másnap a karajt felteszem főni egy liter vízben.

3. lépés

Közben megpucolom a zöldségeket, a répákat kisujjnyi darabokra, a zellert félbe, a krumplit kockára vágom, a hagymákat, petrezselymet aprítom.

4. lépés

Másfél óra elteltével hozzáadom a babot és a zöldségeket, fűszerezem, beleteszek két db chilit.

5. lépés

Amikor csaknem megfőtt, beleöntöm a vörösbort, majd a tejet, s a tejföl felével és a liszttel behabarom.

6. lépés

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá három kanál tejfölt, s egy chilit.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

765 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejfölös fejtett bableves füstölt pörccel és csipetkével

  • Vörösboros Jókai bableves csipetkével

  • Jókai bableves

  • Fehér bableveles

  • Vörösboros-tejfölös bableves füstölt tarjával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    662 kcal
  • Zsír

    16,6 g
  • Koleszterin

    42 mg
  • Szénhidrát

    90,9 g
  • Cukor

    9,4 g
  • Fehérje

    34,5 g