Tejfölös bableves füstölt karajjal
2016-02-09- Típus: Bableves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:0 p
- Elkészítés: 2:10 p
Itt a tél, jöjjön hát akkor egy finom téli leves.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg füstölt karaj
- 40 dkg tarkabab
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 0.5 db zellergumó
- 1 db burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyespaprika
- 4 db chilipaprika
- 2 szál petrezselyem
- 1 db füstölt-ízű leveskocka
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős paprika (ízlés szerint)
- 1 kiskanál köménymag (ízlés szerint)
- olaj
- 1 dl vörösbor
- 1 dl tej
- 1 púpozott kanál liszt (habaráshoz)
- 1 dl tejföl
1. lépés
A babot és a feldarabolt karajt előző nap beáztatom.
2. lépés
Másnap a karajt felteszem főni egy liter vízben.
3. lépés
Közben megpucolom a zöldségeket, a répákat kisujjnyi darabokra, a zellert félbe, a krumplit kockára vágom, a hagymákat, petrezselymet aprítom.
4. lépés
Másfél óra elteltével hozzáadom a babot és a zöldségeket, fűszerezem, beleteszek két db chilit.
5. lépés
Amikor csaknem megfőtt, beleöntöm a vörösbort, majd a tejet, s a tejföl felével és a liszttel behabarom.
6. lépés
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá három kanál tejfölt, s egy chilit.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 592 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
662 kcal -
Zsír
16,6 g -
Koleszterin
42 mg -
Szénhidrát
90,9 g -
Cukor
9,4 g -
Fehérje
34,5 g