Fehérboros-kakukkfüves csirke

2012-05-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Azt hiszem egy TV műsorban láttam hasonló receptet, akkor nagyon megtetszett, de mivel az túl zsúfoltnak és túl íz-gazdagnak találtam, ezért kicsit leegyszerűsítettem a család saját szájíze szerint.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 2 dl fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • só, bors

Recept elkészítése

1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót, szépen sorban egymás után, majd vegyünk elő egy nagy sütőzacskót és töltsük meg a keverékkel.

2. Kössük be a zacskó száját és tegyük bele egy tepsibe. A zacskó tetejét néhány helyen szúrjuk ki, hogy a hús levegőt kapjon és ne vizesedjen. Süssük 20-25 percig, közben egyszer-kétszer rázogassuk meg.

Bármilyen körettel tálalhatjuk, de a zacskóba tehetünk zöldségeket is párolódni.

 

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2,521 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Savanyú káposztás csirkecombok

  • Tyúktepertő csirkefarhátból

  • Ropogós sült csirke

  • Káposztaágyon sült csirkecombok

  • Sült csirkecomb mexikói rizzsel