Sült töltött zöldségek
2014-02-07- Típus: Töltött padlizsán
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Volt itthon pár zöldségem, így azt találtam ki, hogy valami finomsággal megtöltöm őket, majd megsütöm.
Ezeket szerezd be:
- 1 db kisebb padlizsán
- 1 db nagyobb paprika
- 3 db paradicsom
- 4 db nagyobb csiperkegomba (fehér)
- 1 db hegyes csípős zöldpaprika
- 3 db chilipaprika
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db újhagyma zöldje
- 2 szál petrezselyem
- 4 szelet sonka (csemege)
- 100 g füstölt sajt
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 db tojás
- olívaolaj
1. Lépés
A padlizsánt félbevágom, a húsát bekarcolom, majd kivájom, a húst beteszem egy tálba.
2. Lépés
A paprikát félbevágom, a csumát eltávolítom. A paradicsomok csúcsát levágom, a belsejüket egy kanállal kivájom, a tálba teszem. A hegyes paprikát aprítom, a chilit és az újhagyma zöldjét karikára vágom, a tálba teszem. A gombák törzsét kivágom, aprítom, a tálba teszem. A hagymát, fokhagymát aprítom, a tálba teszem A sonkát és a sajt egy részét kockára vágom, a tálba teszem.
3. Lépés
A tojást beleütöm a töltelékbe, fűszerezem, összekeverem.
4. Lépés
Egy serpenyőbe olajat öntök, belehelyezem a zöldségeket, majd megtöltöm a töltelékkel, majd beteszem a 180 °C fokra (légkeverés) előmelegített sütőbe és kb. 45 percig sütöm.
5. Lépés
Közben a sajt felét lereszelem, rászórom a zöldségekre, s grill fokozaton még úgy 10 percig sütöm.
6. Lépés
Tálalok. Egy-egy padlizsánt, paprikát, paradicsomot s gombát teszek a tányérra.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
1 992 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
387 kcal -
Zsír
23,6 g -
Koleszterin
111 mg -
Szénhidrát
27,1 g -
Cukor
11,2 g -
Fehérje
20,3 g