Mallorcai padlizsán recept
2013-04-28- Típus: Töltött padlizsán
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy nagyon finom mallorcai töltött padlizsán receptet hoztam el nektek, ami egész biztosan megtölti a bendőt.
Ezeket szerezd be:
- 8 db közepes Padlizsán
- 40 dkg Kolbász
- 1-2 db Vöröshagyma
- 4 gerezd Fokhagyma
- 2 db Paradicsom
- 2 db kemény, főtt Tojás
- 3 dkg Liszt
- 2,5 dl Tej
- Olaj
- Zsír
- Petrezselyem
- 1 kiskanál Cukor
- Só
- Bors
1. lépés
A padlizsánokat megtisztítjuk, szárukat eltávolítjuk, keresztbe kettévágjuk. Egy kanál segítségével óvatosan kivájjuk a padlizsán húsát, majd besózzuk. Közben bő olajon a padlizsán üres, külső részét megsütjük. Amikor megsült, akkor a fölösleges olajat egy szalvétával leitatjuk róluk. A levet eresztett padlizsánhúst lecsöpögtetjük, majd kolbásszal együtt apróra vágjuk. Ezt a kettőt jó alaposan összekeverjük.
2. lépés
Előveszünk egy lábast, amiben disznózsíron megpirítjuk az apóra vágott vöröshagymát és felaprított fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a meghámozott, kicsire vágott paradicsomot és közben petrezselyemmel, sóval, borssal és 1 kiskanál cukorral fűszerezzük.
3. lépés
Előkapunk egy másik lábast, amiben egy kis olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáöntjük a tejet, felfőzzük, majd hozzákeverjük a paradicsomos fűszeres hagymás mártáshoz. Beletesszük a szeletekre vágott kemény főtt tojásokat és a padlizsános kolbász keveréket is. Ezt az egészet jól összekeverjük, összedolgozzuk, majd megtöltjük az üres sült padlizsánokat. Ráhelyezzük a tepsire és pár perc alatt átsütjük. Jó melegen tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 970 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
799 kcal -
Összes Zsír
47,4 g -
Koleszterin
175 mg -
Szénhidrát
67,9 g -
Cukor
27,7 g -
Fehérje
34,9 g