Padlizsántekercs
2012-10-07- Típus: Keményítő nap, Töltött padlizsán
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Már igazából nem is tudom, hogy hol, de az egyik meghíváson ettem elsőnek padlizsántekercset. A paradicsom és a padlizsán színe, íze és állaga egyaránt jól passzol egymáshoz.
Ezeket szerezd be:
- 2 db nagyobb Padlizsán
- 20 dkg Gomba
- 3 gerezd Fokhagyma
- 5 dkg Babcsíra
- 2 kávéskanál Szójaszósz
- 1 db Zöldpaprika
- 1 db Vöröshagyma
- 1 evőkanál Olívaolaj
- 1 kávéskanál reszelt Gyömbér
- 50 dkg Paradicsom
- 1 db Babérlevél
- 2 evőkanál Paradicsompüré
- 1 kávéskanál Majoránna
- Só
- Bors
1. lépés
A padlizsánt hosszában vékony szeletekre vágjuk, majd sóval beszórjuk és körülbelül 20 percig állni hagyjuk. 20 perc letelte után leöblítjük és előfőzzük.
2. lépés
Amíg fő a padlizsán, addig a töltelékkel folytatjuk. Az apróra vágott gombát és a paprikát, valamint a zúzott fokhagymát, gyömbért, babcsírát és a szójaszószt jó alaposan összekeverjük.
3. lépés
Ha ezzel megvolnánk, akkor előveszünk egy edényt és megpároljuk olajon a hagymát (kb. 5 percig), majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a paradicsompürét. Majoránnával, babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük, majd takarékra kapcsolva 30 percig főzzük tovább.
4. lépés
A padlizsánszeleteket kiterítjük és gombás paprikás töltelékből 1-2 kanállal teszünk, majd egy határozott mozdulattal összetekerjük őket. Ha szétesne, akkor használjunk fogpiszkálót az összetűzésre. Az összetűzött tekercseket tegyük át egy olajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe, öntsük rá a tetejükre a paradicsomos mártást és fedjük be fóliával. Betesszük az előmelegített sütőbe és 20 percen keresztül sütjük közepes fokozaton.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 450 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
311 kcal -
Összes Zsír
9,3 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
55,5 g -
Cukor
24,9 g -
Fehérje
13,8 g