Karamellás pite
2014-03-06- Típus: Pite
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Aki ezt a sütit választja desszertül vagy vendégváró édesség gyanánt, mindenképpen egy nappal a tervezett debütálása előtt készítse el!
Ezeket szerezd be:
- A tésztához:
- 10 dkg margarin
- 8 ek. tej
- 1 cs. sütőpor
- 20 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- 50 dkg finomliszt
- A krémhez:
- 10 dkg margarin
- 0,5 l tej
- 3 ek. liszt
- 30 dkg kristálycukor
1. Lépés
Tészta:
A sütőporos lisztből, margarinból, tojásból, cukorból és tejből, sima tésztát gyúrunk.
4 egyforma cipóra osztjuk és hűvös helyen 30 percig pihentetjük.
A cipókat, sütőlap nagyságúra nyújtjuk és egyenként kisütjük laponként 10-15 perc alatta, kb 175-180 C°-on.
2. Lépés
Krém:
Kis lángon karamellízaljuk a cukrot (ne kevergessük folyton, úgy hamarabb elkezdődik a művelet). Ezután hozzáadjuk ez előre megmelegített tejet. Vigyázzunk a forró gőzzel, mert felfog habozni és futni!
3. Lépés
Ha félrehúzzuk a lángról erre az időre könnyebb hozzáadni. Adjuk hozzá a lisztet és főzzük sima, selymes krémmé.
Ahogy elkezd forrni már jó is lesz. Ha kihűlt, dolgozzuk bele a margarint.
4. Lépés
Rétegenként kenjük meg a lapokat, majd hűvös helyen egy éjszakát pihentessük.
Nehezéket is tehetünk a tetejére pl. egy nyújtó deszkát.
Szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk. :)
Értékelések
(4.5 / 5)
6 személy értékelt
2 609 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
838 kcal -
Zsír
19.3g -
Szénhidrát
156.6g -
Fehérje
14.5g -
Koleszterin
63mg -
Cukor
88.5g