Karamellás pite

2014-03-06
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Aki ezt a sütit választja desszertül vagy vendégváró édesség gyanánt, mindenképpen egy nappal a tervezett debütálása előtt készítse el!

Ezeket szerezd be:

  • A tésztához:
  • 10 dkg margarin
  • 8 ek. tej
  • 1 cs. sütőpor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 50 dkg finomliszt
  • A krémhez:
  • 10 dkg margarin
  • 0,5 l tej
  • 3 ek. liszt
  • 30 dkg kristálycukor

1. Lépés

Tészta:
A sütőporos lisztből, margarinból, tojásból, cukorból és tejből, sima tésztát gyúrunk.
4 egyforma cipóra osztjuk és hűvös helyen 30 percig pihentetjük.
A cipókat, sütőlap nagyságúra nyújtjuk és egyenként kisütjük laponként 10-15 perc alatta, kb 175-180 C°-on.

2. Lépés

Krém:
Kis lángon karamellízaljuk a cukrot (ne kevergessük folyton, úgy hamarabb elkezdődik a művelet). Ezután hozzáadjuk ez előre megmelegített tejet. Vigyázzunk a forró gőzzel, mert felfog habozni és futni!

3. Lépés

Ha félrehúzzuk a lángról erre az időre könnyebb hozzáadni. Adjuk hozzá a lisztet és főzzük sima, selymes krémmé.
Ahogy elkezd forrni már jó is lesz. Ha kihűlt, dolgozzuk bele a margarint.

4. Lépés

Rétegenként kenjük meg a lapokat, majd hűvös helyen egy éjszakát pihentessük.
Nehezéket is tehetünk a tetejére pl. egy nyújtó deszkát.
Szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk. :)

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

1,078 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fordított szilvás piskóta

  • Tejes pite mandulalisztből

  • Marcipános almás pite

  • Marcipános szilvás pite

  • Őszibarackos pite

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    838 kcal
  • Zsír

    19.3g
  • Szénhidrát

    156.6g
  • Fehérje

    14.5g
  • Koleszterin

    63mg
  • Cukor

    88.5g