Egyszerű diós sütemény
2013-06-24- Típus: Édes sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ennél a kevert diós süteménynél nem is kell egyszerűbb.
Ezeket szerezd be:
- 3 közepes tojás
- 40g barna cukor
- 35g teljes kiőrlésű liszt
- ½ teáskanál sütőpor
- 100g durvára darált dió + 10g a tepsi aljára
- porcukor
1. Lépés
Elválasztjuk a tojásfehérjéket a sárgákat, A tojássárgáját elkeverjük a cukorral egy robotgép segítségével. Hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport és a diót, és a végén beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Ekkor óvatosan dolgozzunk, csak laza mozdulatokkal forgassuk bele a tojáshabot a tésztába.
2. Lépés
Vegyünk elő egy közepes méretű tepsit, kenjük ki vajjal, majd béleljük sütőpapírral. Az aljára szórjunk 10g diót, erre jöhet a tészta. Egyengessük el. 180°C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor porcukorral leszórjuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 006 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
270 kcal -
Zsír
18.6g -
Szénhidrát
19.9g -
Fehérje
8.9g