Egyszerű diós sütemény

2013-06-24
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ennél a kevert diós süteménynél nem is kell egyszerűbb.

Ezeket szerezd be:

  • 3 közepes tojás
  • 40g barna cukor
  • 35g teljes kiőrlésű liszt
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 100g durvára darált dió + 10g a tepsi aljára
  • porcukor

1. Lépés

Elválasztjuk a tojásfehérjéket a sárgákat, A tojássárgáját elkeverjük a cukorral egy robotgép segítségével. Hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport és a diót, és a végén beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Ekkor óvatosan dolgozzunk, csak laza mozdulatokkal forgassuk bele a tojáshabot a tésztába.

2. Lépés

Vegyünk elő egy közepes méretű tepsit, kenjük ki vajjal, majd béleljük sütőpapírral. Az aljára szórjunk 10g diót, erre jöhet a tészta. Egyengessük el. 180°C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor porcukorral leszórjuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 006 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lekváros rácsos pite

  • Csokoládés zabsüti mandulával

  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    270 kcal
  • Zsír

    18.6g
  • Szénhidrát

    19.9g
  • Fehérje

    8.9g