Töltött padlizsán baconba tekert krumplival
2014-05-29- Típus: Töltött padlizsán
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:25 p
Töltött padlizsánt és paradicsomot készítettem finom baconba tekert krumplival. A padlizsán nagyon finom, különösen töltve.
Ezeket szerezd be:
- 1 db padlizsán
- 2 db paradicsom
- 4 db krumpli
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 4 szelet bacon
- 2 szál újhagyma (zöldjével)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- 20 dkg vagdalthús
- 1 db tojás
- 100 g füstölt sajt
- olaj
1. Lépés
A krumplikat felteszem héjában főni.
2. Lépés
A padlizsánt hosszában kettévágom, s kevés olajon egy serpenyőben belsejükkel lefelé megsütöm.
3. Lépés
A darált húst egy keverő tálba teszem. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a chilit karikára vágom, majd a tálba helyezem.
4. Lépés
A paradicsomokat megskalpolom, belsejüket egy kanállal kivájom, a paradicsom húsát a tálba teszem.
5. Lépés
A tojást beleütöm, fűszerezem. Jól összekeverem. A sajtot lereszelem.
6. Lépés
A padlizsánoknak kikaparom a belsejét, a tálba teszem, összekeverem.
7. Lépés
A krumplikat megpucolom, sózom, borsozom, betekerem egy szelet baconba, beteszem egy serpenyőbe kevés olajra.
8. Lépés
Mellérakom a padlizsánokat és paradicsomokat, megpúpozom a töltelékkel. Belerakom a paprikát is.
9. Lépés
A serpenyőt behelyezem 180 °C fokos előmelegített sütőbe, hőlégkeverésen.
10. Lépés
30 perc elteltével rászórom a reszelt sajtot, teszek rá kakukkfüvet, majd 15 perc után átállítom grillfokozatra és 200 °C fokon 10-15 percig sütöm tovább.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 646 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
548 kcal -
Zsír
31,8 g -
Koleszterin
105 mg -
Szénhidrát
47,9 g -
Cukor
10,7 g -
Fehérje
24,2 g