Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával
2014-01-07- Típus: Fehérje nap, Lazacreceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Sült lazacfilé mángold ágyon, csiperkegombával, édes krumplival és sárgarépával. Kell ennél jobb? :)
Ezeket szerezd be:
- 1 szelet lazacfilé (norvég)
- 6 levél mángold
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg csiperkegomba
- 0.5 db nagy édesburgonya
- 4 db sárgarépa
- só (ízlés szerint)
- 0.5 db citrom
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 2-3 szál petrezselyem
- 8 db olívabogyó
- 2 db chilipaprika
1. lépés
A halat sózom, borsozom, s facsarok rá citromlevet, beteszem a hűtőbe.
2. lépés
A mángoldot csíkokra, a fokhagymát apróra, a gombát félbe vágom, a répát megpucolom, az édes krumplit, félbevágom, majd felszeletelem. A fokhagymát aprítom. A lazacfilét háromba vágom, beteszem egy olívaolajos serpenyőbe, bőrével lefelé.
3. lépés
Egy nagy serpenyőbe öntök olajat, belerakom az édesburgonyát és a répákat, fűszerezem.
4. lépés
Amikor félig puha, megfordítom, hozzáadom a gombát és a mángoldot, fűszerezem, a mángoldra rászórom az aprított fokhagymát. Ekkor bekapcsolom a lazac alatt is a tűzhelyet, kis idő után megfordítom, fűszerezem.
5. lépés
Amikor kész, tálalok. A tányérra teszek a párolt mángoldból, ráhelyezek egy szelet lazacot, mellétálalom a zöldségeket, díszítem citromszelettel, olívabogyókkal, petrezselyem-levéllel és chilipaprikával.
TIPP: Az édeskrumpli ára eléggé húzós, ezért bár ízre nem ugyanaz, normál krumplival, esetleg csicsókával helyettesíthető. (Az utóbbit sokan édes krumplinak nevezik, de semmi köze hozzá se rendszertanilag, se az ízt, formát, színt tekintve) Mángold helyett használhatunk spenótot, azzal is nagyon finom.)
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 381 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
355 kcal -
Zsír
16 g -
Koleszterin
44 mg -
Szénhidrát
32,6 g -
Cukor
11,8 g -
Fehérje
26,3 g