Áfonyás-rebarbarás felfújt

2013-05-20
  • Hány főre: 2-4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A rebarbarát csak nagyon ritkán használok a konyhámban, sajnos még nem kapni minden egyes szupermarketben. Sokat kell vadásznom érte, de az íze miatt megéri!

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 155 g liszt
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 115 g vaj
  • 1 nagy tojás
  • 2 evőkanál hideg víz
  • Töltelék:
  • 1/2 csésze rebarbara
  • 1/2 csésze áfonya
  • 1/2 csésze barna cukor

1. lépés

Egy nagy keverő tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a cukrot. Vágjuk a kockára a vajat, majd morzsoljuk hozzá a lisztes keverékhez.

2. lépés

Keverjük hozzá a tojást és a vizet, amíg a tészta összeáll. Vegyük elő a kivajazott felfújt formát és nyomkodjuk bele a tésztát, ügyelve, hogy mindegyikben egyenletes vastagságú legyen. Ha marad egy kis tészta, akkor tegyük félre.

Szurkáljuk meg többször egy villával, így a tészta egyenletesen sül meg a sütőben. Hűtőszekrényben tároljuk 30 percig a sütés előtt.

3. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd ha letelt a 30 perc, akkor a tésztát süssük elő 15 percig.

A rebarbarát mossuk meg, majd szeleteljük fel apró darabokra, keverjük össze az áfonyával, szórjuk le barna cukorral, majd forgassuk össze.

4. lépés

Töltsük a gyümölcsöt mindent tészta közepére. A maradék tésztát, pedig morzsoljuk a tetejére. Süssük még 10 percig. Akkor jó, amikor a tészta felpuffad és megpirul, és a gyümölcs bugyogni kezd.
Melegen tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 736 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Datolyás felfújt

  • Málnás-rebarbarás felfújt

  • Citromfelfújt recept

  • Hideg málnaszuflé

  • Hideg citrom felfújt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    500 kcal
  • Zsir

    25g
  • Szénhidrát

    64.3g
  • Fehérje

    6.1g