Áfonyás-rebarbarás felfújt
2013-05-20- Típus: Gyümölcsfelfújt
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
A rebarbarát csak nagyon ritkán használok a konyhámban, sajnos még nem kapni minden egyes szupermarketben. Sokat kell vadásznom érte, de az íze miatt megéri!
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 155 g liszt
- 1/4 teáskanál só
- 2 evőkanál kristálycukor
- 115 g vaj
- 1 nagy tojás
- 2 evőkanál hideg víz
- Töltelék:
- 1/2 csésze rebarbara
- 1/2 csésze áfonya
- 1/2 csésze barna cukor
1. lépés
Egy nagy keverő tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a cukrot. Vágjuk a kockára a vajat, majd morzsoljuk hozzá a lisztes keverékhez.
2. lépés
Keverjük hozzá a tojást és a vizet, amíg a tészta összeáll. Vegyük elő a kivajazott felfújt formát és nyomkodjuk bele a tésztát, ügyelve, hogy mindegyikben egyenletes vastagságú legyen. Ha marad egy kis tészta, akkor tegyük félre.
Szurkáljuk meg többször egy villával, így a tészta egyenletesen sül meg a sütőben. Hűtőszekrényben tároljuk 30 percig a sütés előtt.
3. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd ha letelt a 30 perc, akkor a tésztát süssük elő 15 percig.
A rebarbarát mossuk meg, majd szeleteljük fel apró darabokra, keverjük össze az áfonyával, szórjuk le barna cukorral, majd forgassuk össze.
4. lépés
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 920 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
500 kcal -
Zsir
25g -
Szénhidrát
64.3g -
Fehérje
6.1g